agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni136Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-05-2008, 18:42   #1
Ağaç Dostu
 
eylems's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,444
Galeri: 58
Fasulye kurutmak

Sayın üzüm,size bir zahmet daha çıkardım sizin ilginizi çekeceğini düşünüyorum.Bizim oralarda gerek ipe dizerek gerekse kırıp fasulye kuruturlar.Pişirildiğinde çok lezzetli olur.Sayın üzüm, özellikle bahçenizdeki kuzinede kemikli et ile müthiş olur.
İçi taneleşmiş fasulyeleri kırıp bir bez üzerinde seyrek biçimde serip gölge bir yerde kurumaya bırakıyorsunuz.Aradabir karıştırmak gerekli.

İpe dizmek içinde içi taneleşmemiş turşuya konulabilecek tarzda körpe olanları uzunlamasına bıçakla dilip ortadan kesiyorsunuz ve ipe diziyorsunuz biber,patlıcan **** asma yaprağı gibi birbirine değmesini engelleyerek gölgede kurutuyorsunuz.
Her iki kurutma biçimi için sebze asla yıkanmamalı.

Pişirmeden evvel ön haşlama yapmalısınız.(Bıçakla dilinip ipte kurutulanlardan kışın yumurtali kavurması çok güzel olur.)


Düzenleyen eylems : 17-05-2008 saat 18:43 Neden: seyrek yerine seytek olmuş
eylems Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025