agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni136Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-03-2008, 00:17   #1
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
Sayın berduray,
İncir bilgisi için teşekkürler. Mersin bulamam ama biberiyeyi tatda değişiklik yapsa da mersinin yerine kullanabileceğimi düşünüyorum.

Nane, kekik, fesleğen gibi otlar kurutuluyor, niye maydanoz olmasın dedim, öylelik kurutdum. Tat ve görüntü olarak tazesinden farkı yok. Vitamin kaybı muhakkak oluyordur. Çoğunlukla bahçede maydanoz oluyor, kışın veya son dakikaları oynarken maydanoz lazım olursa kurusunu kullanıyorum.

Pilav harcı (hazır satılan) yapabilir miyim diye patlıcan ve kabağı denemiştim.
Patlıcanı dolmalık olarak kurutmayı deneyeceğim (dolmasını hiç yemedim).

mrduran beğendi.
üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-10-2011, 01:41   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 21-07-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 160
Ben de elma ve armutu fırında kuruttum.Çekirdeğini çıkardıktan sonra kabuğuyla ince ince dilimleyin.80 derecedeki fırında kurutun.Fırına koymadan önce bir gün fırın pişirme kağıdının üzerinde bekletip suyunun bir kısmını buharlaştırırsanız daha çabuk kuruyor.Yaşken elmaların üzerine tarçın de serpebilirsiniz.

mrduran beğendi.
Nevin Marangoz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025