![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın berduray, İncir bilgisi için teşekkürler. Mersin bulamam ama biberiyeyi tatda değişiklik yapsa da mersinin yerine kullanabileceğimi düşünüyorum. Nane, kekik, fesleğen gibi otlar kurutuluyor, niye maydanoz olmasın dedim, öylelik kurutdum. Tat ve görüntü olarak tazesinden farkı yok. Vitamin kaybı muhakkak oluyordur. Çoğunlukla bahçede maydanoz oluyor, kışın veya son dakikaları oynarken maydanoz lazım olursa kurusunu kullanıyorum. Pilav harcı (hazır satılan) yapabilir miyim diye patlıcan ve kabağı denemiştim. Patlıcanı dolmalık olarak kurutmayı deneyeceğim (dolmasını hiç yemedim). |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-07-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 160
|
Ben de elma ve armutu fırında kuruttum.Çekirdeğini çıkardıktan sonra kabuğuyla ince ince dilimleyin.80 derecedeki fırında kurutun.Fırına koymadan önce bir gün fırın pişirme kağıdının üzerinde bekletip suyunun bir kısmını buharlaştırırsanız daha çabuk kuruyor.Yaşken elmaların üzerine tarçın de serpebilirsiniz. |
|
|
|
![]() |
|
|