agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni136Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-03-2008, 23:24   #1
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Sebze meyve kurutma yöntemleri

İncir kurutma
Bodrum'da inciri sepetlere koyup bandırma dedikleri yöntemi yapıyorlar.

Büyük kazanda su kaynatıyorlar, bu suya biraz kekik, mersin dalı atıyorlar.Bu hem hoş bir aroma veriyor, hem de kurtlanmayı engelliyor.

Sepete inciri doldurup kaynamakta olan kazana koyuyorlar, biraz kaynayınca alıyorlar, bezlere sererek kurutuyorlar.

Bir kısmını da fırınlıyorlar, amaç mikroorganizmaları öldürmek galiba.

Kurtlanmayı önlemek için.

Sizin yöntemlerinizi okudum açıkçası; maydanoz ve kabağın kurutulması bana ilginç gelmekle beraber, acaba vitamin değer kalmışmıdır diye de düşünmedim değil.Belki kabakları bolca tuzlarsanız kurtlanmayı engelleyebilirsiniz.

Patlıcanı dolmalık şekilde oyduktan sonra kurutun derim.( kuru dolması nefis oluyor), şerit halindeki kurutulmuş tadı bana da cazip gelmiyor.

Dereotunu ben de yapıyorum.Tarhana yoğururken ve zeytinyağlı dolmalarda güzel oluyor.

Vişne kurusu deneyin bir de şayet ekşiyi severseniz.
Hoşçakalın, "AĞAÇLAR"la kalın...

mrduran beğendi.
berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025