agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni136Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-03-2008, 21:38   #1
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
Sayın Yücel Özlem,
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Miktarları hakkında bir bilginiz var mı? Örneğin 20 lt. suya ne kadar kül ve zeytinyağı ?
Zerdali kurutma yöntemi olarak dürtlemekden bahsetmişsiniz, anlayamadım. Tarif edebilir misiniz?

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2008, 23:23   #2
Ağaç Dostu
 
Yücel Özlem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 3,116
Galeri: 137
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi uzum Mesajı Göster
Örneğin 20 lt. suya ne kadar kül ve zeytinyağı?
Efendim, bu bilgiler hafızamda çook eskiye ait. Umarım aklımda yanlış kalmamıştır. Aslında o dönemde pek ölçü kullanma alışkanlığı da yoktu. El yordamı, göz kararı. Yirmi litre suya iki su bardağı kadar elenmiş kül yeteceketir. Bu bir kez katılacak. zeytinyağı ise bir çay bardağı kadar konulacak. Bandırılan meyvaya eser miktada bulaşması yeterli olacaktır. İşlem sırasında her bandırmadan sonra suyun yüzündeki ve üzümlere bulaşan yağ takip edilerek gerektiğinde ilave yapılacak. (Üzüm tanelerinin parlaklığı size ip ucu verecektir)
Alıntı:
Zerdali kurutma yöntemi olarak dürtlemekden bahsetmişsiniz, anlayamadım. Tarif edebilir misiniz?
Bu sözcüğün "çizme" ile eş anlamlı olarak kullanıldığını söyleyebiliriz. Çizmede meyve yatay veya dikey bir hareketle kesilirken. Daha olgun olan meyveler sivri bir bıçağın ucu sokularak kabuğu yaralanır. Kesme işlemi olgun meyvenin parçalanmasına sebep olabileceğinden ayrıntı sayılabilecek bir işlem farkı yaratılmış.

İşin aslı: meyvenin, bilhassa erik türlerinin ve bazı sert kabuklu kayısıların keskin bir bıçakla kabuklarının yaralanmasıdır. Çizik zeytinlerde görülen işlemin aynıdır.

mrduran ve Fatma Kochan beğendi.
Yücel Özlem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025