![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Yücel Özlem, Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Miktarları hakkında bir bilginiz var mı? Örneğin 20 lt. suya ne kadar kül ve zeytinyağı ? Zerdali kurutma yöntemi olarak dürtlemekden bahsetmişsiniz, anlayamadım. Tarif edebilir misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Efendim, bu bilgiler hafızamda çook eskiye ait. Umarım aklımda yanlış kalmamıştır. Aslında o dönemde pek ölçü kullanma alışkanlığı da yoktu. El yordamı, göz kararı. Yirmi litre suya iki su bardağı kadar elenmiş kül yeteceketir. Bu bir kez katılacak. zeytinyağı ise bir çay bardağı kadar konulacak. Bandırılan meyvaya eser miktada bulaşması yeterli olacaktır. İşlem sırasında her bandırmadan sonra suyun yüzündeki ve üzümlere bulaşan yağ takip edilerek gerektiğinde ilave yapılacak. (Üzüm tanelerinin parlaklığı size ip ucu verecektir) Alıntı:
İşin aslı: meyvenin, bilhassa erik türlerinin ve bazı sert kabuklu kayısıların keskin bir bıçakla kabuklarının yaralanmasıdır. Çizik zeytinlerde görülen işlemin aynıdır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|