![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-04-2007
Şehir: Bandırma
Mesajlar: 48
|
İlginiz ve dilekleriniz için ben teşekkür ederim sayın Resulgur. Kurutucu ile ilgili deneme ve paylaşımlarım devam edecek, özellikle yabancı kaynak olarak birçok blog sitesi ve kitaplar mevcut, merak edenlerin göz atmalarını tavsie ederim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-04-2007
Şehir: Bandırma
Mesajlar: 48
|
![]() Mantar kurutma fotoğraflarımı paylaşıyorum. Normalde kurumuş mantarı öğütmeden de birçok alanda kullanabilirsiniz, mesela çorbalarda ve soslarda ancak toz mantarı yapısı nedeniyle çok daha fazla tarife eklemek mümkün. Mantarın içinde doğal olarak bulunan glutamat bir amino asit olan glutamik asitin sodyum tuzu olarak biliniyor. Zengin bir aroma ile ilişkilendirilen "umami" tat bileşenini sağlıyor. Bu yüzden mantar tozu çorbalarda, soslarda, et yemeklerinde, salatalarda doğal aroma arttırıcı olarak kullanılabiliyor. Ayrıca tuzlu bir tat da sağladığı için tuz kullanımı da azaltıyor. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|