agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni114Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 18-11-2008, 22:46   #11
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,019
Sn.imgelem,
Tarifini verdiğiniz ne cins bir zeytin? Anlattığınız usulde 4-5 ayda acısının çıkması çok uzun bir süre. Acısı çok zor çıkan bir cins olmalı.

Aşağıdaki resimde görünenler hemen hemen aynı anlattığınız gibi yapıldılar. Tek fark sirke ve yağ kullanmadım. Tuz %8 kullandım (yani 10kg zeytine 800 gr tuz). Ancak işlem tamamlandığında zeytin kaptan tuzlar silkelenerek alınıyor.

Bu zeytinleri 25 gün önce dalından topladım. Son bir haftadır yeniyor ve hemen hemen bitti.
Name:  samanli_sele.jpg
Views: 20275
Size:  27.2 KB

Zeytinler işlem kabından tuzu silkelenerek alındığından sadece zeytin kabuklarına bulaşmış hafif bir tuzluluk kalıyor. Süre kısa olduğu için tuz zeytin etine sadece belli belirsiz geçiyor.

Not: Evde zeytin yapan arkadaşlar için bir hatırlatma. İster salamura, ister sele nasıl yaparsanız yapın, acı çıkartma ya da fermantasyon sonunda zeytinleri esas saklayacağınız ortama alırken asla yıkamayın. Yıkanırsa zeytini kaplayan doğal koruyucu da yıkanacağından 3-5 gün içinde küflenip bozulurlar.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025