![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
|
Yıllardır yeşil çizik ve kırma zeytinimizi kendimiz evde yapıyoruz. Zeytinlerimizi tanıdıklar vasıtasıyla tarife göre aldırıp göndertiyoruz, genelde gemlik geliyor, ama bir standart yakalayamadık haliyle ve gözümüz kapalı güveniyoruz mecburen. Bu sene zeytinimizi UBYİ aracılığıyla almak istiyorum. İlgili konuya yazmadan önce danışmak isterim kırmalık zeytin olarak hangi tür zeytin(ler) uygundur. Ayrıca kırmalık zeytini daha fazla yapıp daha uzun süre dayanmasını sağlayacak bir yöntem var mı? Zeytinimizi Uzun süre dayanması için normal suda çizmeden atıp gerektiğinde bir miktar alıp işlemden geçirerek tüketiyoruz. Şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
Şehir: Mersin-Şanlıurfa
Mesajlar: 1,022
|
Bizim çukurova bölgesinde yeşil zeytin çok yapılır. Bidon, bidon. Ama biz muhakkak zeytini kırarak salamura yaparız. Kırdığımız yeşil zeytinleri bidona alıyoruz. Sonra üzerine tatlı su (musluk suyu) koyup gün aşırı, zeytinin acılığı gidene kadar suyunu değiştiriyoruz. (yaklaşık 1 hafta kadarTadına bakınca acı olup olmadığı anlaşılıyor). Sonra tuzlu su, limon dilimleri ve 1 çay bardağı kadar elma sirkesi eklediğimiz bu suda tamamen kalıyorzeytinler. Gayett te uzun süre kış bitimine kadar yiyoruz. Zaten bidon tükeniyor kış bitmeden...Siyah zeytini ise direk bidona alıp üzerine kaya tuzu koyuyoruz. Her gün gidip gelip bidonu sallıyoruz.Tuz iyice karışsın diye. Tuzunu çekince olmuş oluyor.Tabi tadına da bakıyoruz anlamak için. Yani bir oranı tarifi yok. Göz kararı herşey... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|