![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-04-2010
Şehir: ist
Mesajlar: 19
|
Alıntı:
geçen perşembe hava çok sıcaktı ve bizim yaklaşık 100 kilo sütümüz çökme durumuna geldi bizde eve getirip peynir yaptık ve afiyetle yedik. şimdi ise sütü buzdolabı içinde soğutarak dağıtmaya başladık. umarım bir daha bu problemle karşılaşmayız. birde sütün çökmesi bozuk manasına gelmez. sütün çökmesi bir nevi fermante olması yani bildiğimiz mayalaşma olmasıdır. önemli olan bu çöken sütü değerlendirmemizdir. Bizler çökelek dediğimiz şekilde yaparız ister şekerle karıştırıp tatlı gibi isterde tuzla karıştırıp peynir gibi tüketiriz. isterseniz çökmeye başlayan sütü peynir mayasıda kullanarak peynir yapabilirsiniz. saygılarımla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
doğal yoğurt, evde yoğurt yapımı, yoğurt mayası |
|
|