agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)

Beğeni Düzeni305Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-04-2010, 16:34   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-04-2010
Süte su katılma olayı hakkında kısa bir bilgi :

süt üretim işini 2008 yılı mayıs ayından eylül ayına kadar yaklaşık 5 ay severek yaptım. Bu süre zarfında çevremdeki insanlara süt satmaktan evde bazen yoğurt mayalamaya süt bulamaz oldum. Annem sütleri süzerek şişeledikten sonra evden kalma bir alışkanlıkla kovanın içindeki yağ ve süt kalıntılarını çok az bir su ile çalkalayıp şişeye koyardı. sonradan bu yaptığının yanlış olduğuna karar verdi ve bu suyu bile koymayı bıraktı. ( bu su miktarı bir çay bardağı kadar ya vardır ya yoktur).
sütün içine su katılması süte bir zarar vermez aslında.(su temiz ise) ancak siz müşterinize su kattığınızı belirtir iseniz sorun yok. sorun ise müşteri süt parası verip 5 lt süt içinde 1 lt su almak istemez, katılacaksada kendi katar suyu.
ben arıcılık ilede uğraşıyorum ki bu arıcılıktada aynıdır.
Üretilen balda şeker var ise neden müşteri bala okadar para versin gider reçel alır.
ancak siz şekerli bal diye söylerseniz bence yine sorun yok.

şuana kadar süte su katan sütçü görmedim sadece duydum. Şuan 3 ayrı yerden süt alıp satıyorum ve maalesef her yerden süt güvenilipte alınamıyor.

su katan **** yağını alan insanları duyunca insan üzülüyor. Dinimizcede mahsurlu etik olarakta.

pasham Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2010, 19:40   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-03-2010
Her yerden süt alınamayacağı düşüncenize katılıyorum sayın Pasham.Çünkü sütün sağım aşamasndaki hijyeni ve hayvanların sağlığı çok önemli.Mastitis denen bir meme hastalığına yakalanmış hayvanın sütü hayvan tedavi edilmeden satılmaması lazım.Aynı şekilde hastalanan hayvanlara antibiyotik tedavisi uygulandığında bu hayvanların sütünün antibiyotiğin cinsine göre 5 ile 15 gün süresince satılmaması lazım.Sağım esnasında hijyene özen gösterilmez ise sütte çok hızlı bir şekilde bakteri üremesi olmaktadır.Bunların üzerine bir de sütüne su katanları eklerseniz her yerden süt alınamayacağı açıkça ortaya çıkar.

yarenimex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2010, 12:15   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-04-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yarenimex Mesajı Göster
Her yerden süt alınamayacağı düşüncenize katılıyorum sayın Pasham.Çünkü sütün sağım aşamasndaki hijyeni ve hayvanların sağlığı çok önemli.Mastitis denen bir meme hastalığına yakalanmış hayvanın sütü hayvan tedavi edilmeden satılmaması lazım.Aynı şekilde hastalanan hayvanlara antibiyotik tedavisi uygulandığında bu hayvanların sütünün antibiyotiğin cinsine göre 5 ile 15 gün süresince satılmaması lazım.Sağım esnasında hijyene özen gösterilmez ise sütte çok hızlı bir şekilde bakteri üremesi olmaktadır.Bunların üzerine bir de sütüne su katanları eklerseniz her yerden süt alınamayacağı açıkça ortaya çıkar.
çok güzel tespitleriniz var ama maalesef bazı üreticilerimiz 3 kuruşa tamah edip bazen yanlışlara düşebiliyor. veterinerler bizlere antibiyotik iğnesi yapılınca 12 saat boyunca ineğin sütünü dökün derler. Bir üreticiden duymuştum bu sütü yoğurt mayalayacak kişiye değilde içecek kişiye veriyormuş. çünkü maya tutmuyormuş.

Açık süt alan ev hanımlarına buradan sesleniyorum size sorarsa satıcınız yoğurt yapacağım deyin.

pasham Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2010, 01:32   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pasham Mesajı Göster
çok güzel tespitleriniz var ama maalesef bazı üreticilerimiz 3 kuruşa tamah edip bazen yanlışlara düşebiliyor. veterinerler bizlere antibiyotik iğnesi yapılınca 12 saat boyunca ineğin sütünü dökün derler. Bir üreticiden duymuştum bu sütü yoğurt mayalayacak kişiye değilde içecek kişiye veriyormuş. çünkü maya tutmuyormuş.

Açık süt alan ev hanımlarına buradan sesleniyorum size sorarsa satıcınız yoğurt yapacağım deyin.
Biz hayvanlarımızın meme hastalıklarına yakalanmaması için doğumdan önce bir enjeksiyon yapıyoruz.Bu hayvanları meme hastalığından uzunca bir zaman koruyor.Ayrıca doğumdan hemen sonra hayvana antibiyotik yapıyoruz hayvan plesantasını atıncaya kadar herhangi bir şekilde rahim iltihabına yakalanmaması için.Bu antibiyotikli sütü veterinerimiz en az beş gün satışı yapılan süte karıştırmamamızı söylüyor ve biz bu sütleri satmak yerine köpeklerimize vererek değerlendiriyoruz.Bazen süt toplayan firmalar antibiyotik testi yapıyorlar ve antibiyotikli sütü kabul etmiyorlar.Bunu bilen bazı üreticilerimiz de bunu peynir yapıp halk pazarlarında satıyorlar.Yani sadece süt yoğurt olarak tüketilmiyor bu sütler. Sonuç olarak biz üreticilerin ne üretirsek üretelim insan sağlığının paraya değişilmeyecek kadar değerli ve önemli olduğunu hep gözönünde tutmamız gerekiyor..

yarenimex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
doğal yoğurt, evde yoğurt yapımı, yoğurt mayası

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025