agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni19Beğeniler
  • 5 Gönderen Ozlem A
  • 3 Gönderen A_NOMAD
  • 2 Gönderen Ozlem A
  • 3 Gönderen Mücevher Çalısı
  • 1 Gönderen Mücevher Çalısı
  • 5 Gönderen EAkpınar

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 30-11-2015, 21:29   #7
Ağaç Dostu
 
sinbas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: BURDUR
Mesajlar: 1,291
Teşekkürler ancak çok uzun iş; çarşıdan doğala en yakın bardaktaki yoğurttan mayalanma tarihine bakarak alıyorum, ondan bir çorba kaşığı yoğurdu yaklaşık 40-42° ısıtılmış 5 litre süte katıyorum, ağzı açık olarak çalışmayan fırına sürüyorum sabah kalkıp fırının ağzını açıyorum yoğurt soğumuşsa buzdolabına ağzı açık olarak kaldırıyorum. soğumamış sa fırının ağzı açık olarak soğuması bekleniyor.

Oluyor bal gibi kaymaklı yoğurt, eskidenmiş kundaklı bebek gibi sarmak.

Bir müddet elde ettiğim yoğurdu maya olarak kullanıyorum, yoğurdum ekşimeye başlayınca, aynı şekilde yeniden maya bulup devam ediyorum.

Yalnız bu aralar yoğurtta lastik gibi sünmeler başladı, sütten mi mayadan mı anlayamadım.

Isı ayarını nasıl mı yapıyorum. süt belli bir ısıya ulaşınca; serçe parmağımı içine sokuyorum ve (1-2-3-4-5-6-7) saymaya başlıyorum 7 de parmağımı ısırıyorsa tamam diyorum ve sütüm mayalanmaya hazır diyorum.

sinbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025