agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni19Beğeniler
  • 5 Gönderen Ozlem A
  • 3 Gönderen A_NOMAD
  • 2 Gönderen Ozlem A
  • 3 Gönderen Mücevher Çalısı
  • 1 Gönderen Mücevher Çalısı
  • 5 Gönderen EAkpınar

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 30-11-2015, 20:33   #2
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A Mesajı Göster
...devam maydanozdur...
Bir otomatik düzeltme kurbanı görüyorum

Arkadaşım nohut güzel bir tüyo olmuş ama çok zahmetli geldi bana, çok aşama geçmesi gerekiyor...

İlk yoğurt mayası elde etmek için pek çok yöntem var, bunlardan harnup ve karınca toprağı/yumurtası ile yapılanlar sitemizde mevcut.

Bunların dışında benim bildiğim yeşil çam kozalağı ile (yanlış hatırlamıyorsam Eskişehir civarında halen kullanılmakta olan yöresel bir yöntem) ve buğday sapı ile de ilk maya elde edilebiliyor, nohut yöntemine kıyasla hepsinin çok daha zahmetsiz olduğunu söyleyebilirim.

Mesela yeşil çam kozalağı ile direkt yoğurt elde ediliyor, karınca yumurtası ve/veya toprağı ile ise 1.aşamada ilk maya elde ediliyor ve 2.aşama olarak hemen ilk yoğurt mayalanıyor.

Sabote etmiş gibi oldum ama beni bilirsin, burnumu sokmadan duramıyorum işte

Benim gibi bir üşengeç aklından bile geçirmese de lezzet farkı için denemek isteyen sabırlı ve çalışkan üyelerimiz olacaktır mutlaka, emeğine sağlık

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025