agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni36Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 06-09-2010, 22:06   #2
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,245
Galeri: 88
Burayı ancak gördüm

Kızılcıkları yıkayıp, süzgeçe koyun. Üzerine bastırarak çekirdeklerini çıkartın. Süzgeçten suları alta akacağı için, bu işlemi yapmanız kolay olacaktır.

Rondoda iyice parçalayın. Süzgeçten geçirin. Kabukları üstte kalacaktır. Ben kabukları da kullanmak istediğim için, onları toplayıp tekrar rondodan geçirip iyiçe parçaladım. Bu arada 1 kilo kızılcık için 15 kadar sarmısağı da ekledim. (rahat ezmek için, içine kızılcık püresinden de biraz ekledim) 1 Yemek kaşığı da tuz ekleyin.

Tümünü aynı kapta birleştirin ve içine kaşıkla rahatça karıştıracağınız kadar un ekleyin. Bu sıvı bir hamur olsun anlamına gelmiyor. Sert ama kaşıkla karıştırabilecek kadar sert olsun demek istiyorum.

Hergün birkaç kez karıştırarak 5-6 gün mayalanmasını sağlayın.

Taze tarhana olarak tüketmek istediğim için kurutmadım. Bir kısmını kavanoza koydum. Bir kısmını porsiyonlara ayırıp buzluğa...

Not: Sarmısaksız olarak da yapılıyormuş, tercih sizin...

limon ve Kiraz beğendi.
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025