agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni36Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-09-2012, 17:06   #1
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sevgili Ayşe Yıldız, ben genelde yemeği ateşe koyar koymaz sıcak suyunu da hazır tutar ve sıcak su ilave ederim.
Burada tarhanaya soğuk su koyup hemen tarhanayı ilâve ediyorlar ve hafif hafif karıştırarak pişiriyorlar. Siz soğuk su ile mi tarhanayı kattınız, yoksa suyun ısınmasını bekleyip öyle mi kattınız?
Un sıcak suda topak olduğu için bir kaç saat öncesinden soğuk suyun içine koyup, yumuşatıyorum. Ocağa almadan önce iyice karıştırıp, yine oda sıcaklığındaki sudan gerektği kadar ekliyorum ve yavaşça karıştırarak pişiriyorum. Kaynamaya başlayınca, yapışma durumu azaldığı için, karıştırmayı da arada sırada yapıyorum. Kaynadıktan sonra, suyu yetersiz görürsem, sıcak su ilave ediyorum ve su oranına emin olunca tadına bakıp, duruma göre tuz koyuyorum.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2012, 21:37   #2
Ağaç Dostu
 
Ayşe Yıldız's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-06-2010
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 2,536
Sıcak suyla yaptım.

Name:  DSC00282.JPG
Views: 7239
Size:  61.5 KB

Kiraz beğendi.
Ayşe Yıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025