![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben de bu sene ilk defa kızılcık tarhanası yaptım. Bayramdan bu yana doktora gidip, ilaç kullandığım halde bir türlü atlatamadığım soğuk algınlığını bıçak gibi kesti. Bundan böyle kış hazırlıkları içinde olmazsa olmaz konumunda olacak. ![]() İnternet'de okuduğum kadarıyla kızılcık tarhanası için güneşte kurutulmamalı deniyor ki hamuru döktükten sonra çok çabuk kuruduğu için güneşte kurutulması uygun olmayabilir. Ayrıca güneşte kurutmanın rengini soldurduğu da söyleniyor. Siz ise güneşte kurutulmalı diyorsunuz; teyit edebilir misiniz? Kızılcık tarhanası güneşte mi, yoksa gölgede mi kurutulmalı? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 2,536
|
Burada diğer tarhanalar da güneşte kurutuyorlar. Ben de güneş rengini açmaz mı dediğimde açılsaydı salça beyaz olurdu dediler. Aksine daha çok kızarır yanıtını verdiler. Kızılcık tarhanası gerçekten güneş veya gölge olsun zor ufalanıyor. Güneşte daha seri oluyor tabi. Soğuk alğınlığını bilmiyordum ama burda ramazan ayında çok tükettiklerini ve miğdeye de iyi geldiğini söylediler. Ben ilk defa yapıyorum. Bugün arkadaşımla balkonda yaptık. Henüz pişirmedim pişirdiğimde resmini koymayı düşünüyrum. Yani renginde bir açılma olmadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|