|  | |
|  31-08-2012, 15:12 | #1 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 01-01-2011 Şehir: Ankara 
					Mesajlar: 299
				 | 
				
				Mürdüm Eriği Reçeli
			 Annem ve ben ramazan bayramında bir ton iş yaptım bunlardan biride mürdüm eriği reçeli idi. 4 kilo erik 3,5 kilo şeker (ki genede tatlı oldu yarın kine daha az koyacağız) limon tuzu(kilo başına 1,5 gr) 
 | 
|   |     | 
|  31-08-2012, 15:17 | #3 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 01-01-2011 Şehir: Ankara 
					Mesajlar: 299
				 | reçelde önemli olan berrak sıvı kısmı ve parçalanmadan kalan tane kısmı imiş. şekere yatırılan reçel çeşitlerinde, sıvı kısım kıvam alırken tane kısımların erimemesi için taneler içinden alınır ve sıvı kısma kıvam verilirmiş. öle okuduk bu seferde böle yaptık. bizimkiler genelde kıvam alana kadar kaynatırlar ya rengi kararır ya da kıvamı sertleşir. ama anneannem bazen bir taşım kaynatıp sonra baktıki çok sulu oldu bir gün bekletip tekrar ertesi gün pişirmeye devam ediyor. oda bir teknik işte  | 
|   |     | 
|  31-08-2012, 15:20 | #4 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 01-01-2011 Şehir: Ankara 
					Mesajlar: 299
				 | tabaktaki reçel kavanozlara sığmayan kısım berraklığı süper tane diriliği süper  lakin; bence biraz tatlı olmuştu. bir sonraki böle olmayacak.  sonrada dediğim gibi üstleri örttük ve soğumaya bıraktık. teşekkürler selis. vişneyi bizimkiler soymuyorlar sanırım ama. | 
|   |     | 
|  31-08-2012, 15:25 | #5 | 
| Ağaç Dostu | Tabii ki   vişnenin kabuğunu soymak için deli olmak lazım.. Çekirdek çıkarmak daha zahmetli demek istemiştim  | 
|   |     | 
|  01-09-2012, 02:07 | #6 | |
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 20-08-2011 Şehir: İzmir 
					Mesajlar: 1,536
				 | Alıntı: 
 Merhaba efendim, Muhakkak ki edindiği veya atalarından miras bir tecrübe vardır. Muhterem anneannenize hürmetlerimi iletip, nedenini biliyorlarsa.... sorarmısınız lütfen. Cümleten sağlık, birlik içinde yaşayın inşallah. Saygılarımla lütfen. | |
|   |     | 
|  28-09-2012, 11:31 | #7 | 
| Ağaçsever | merhaba, benim kayınvalidem ve annem de bir gece bekletip ertesi gün kavonaza alırlar. Kayınvalidemin açıklaması şu idi; çelik tencere soğuyana kadar biraz daha kıvamlanır. Ve sanırım ertesi gün kıvamını beğenmezse tencerenin ağzı açık biçimde güneşe koyuyor. Ben sıcakken kavanozlara alırım, çünkü soğutup kavanoza koyunca vakumlanmıyor. | 
|   |     | 
|  | 
| 
 |  |