agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni35Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 31-05-2008, 20:04   #31
Ağaç Dostu
 
radem63's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-04-2008
Şehir: şanlıurfa
Mesajlar: 190
Galeri: 2
Brokoliyi nasıl dondurmalıyız?

tener beğendi.
radem63 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2008, 01:02   #32
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Galeri: 345
Sevgili Demir demir;

Brokolinin dondurulması ile ilgili elimdeki kaynaklarda herhangi bir bilgiye ulaşamadım. Fakat hafta içi bu konuda bilgilere ulaşabilirsem burada yayınlıyacağım...

Sevgiler

tener beğendi.
Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2008, 01:39   #33
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Ben de fasulye konusunda kendi yöntemimi aktarmak isterim.

Yıkayıp kılçıklarını ayıkladığım diyelim 1 kg. fasulye üzerine kabuklarını soyup küp küp doğradığım 4-5 domates ilave edip tencerenin kapağını kapatıp orta hararetli ateşte suyunu çekmesini bekliyorum, tepsiye yayıp soğutup kilitli buzdolabı poşetlerine havasını aldırarak koyup hemen difrizin şok bölümünde donduruyorum.
Kışın sadece soğanını, kıymasını kavurup, poşeti açıp buzlu fasulyeyi tencereye ekleyip bir bardak kaynar suyla kısık ateşte pişmesi kalıyor.

tener ve ilteber beğendi.
berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2008, 16:01   #34
Ağaç Dostu
 
hulya10's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2008
Şehir: sinop
Mesajlar: 128
Galeri: 18
domates püresi

Selam,
Arkadaşlar bende domatesi rendeleyip sıvı yağda sos şeklinde hazırlıyorum.
Soğuyunca minik buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa atıyorum.Böylece tek kullanımlık hazırladığım soslar kışın çok işime yarıyor.Aynı yöntemi biberle uyguladım.Domates sosunun içine ince inve sivri biberler atıp kavurdum ve minik poşetlere koydum.Kışın yemek yaparken hazır soslarım oldu.Çok kullanışlı tavsiye ederim.

tener beğendi.
hulya10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2008, 17:11   #35
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-06-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 3
sarımsak saklama

sarımsak saklama konusunda bilgisi olan varmı arkadaşlar? bu konuda birşeyler okudum ama bazı tehlikeler içerdiği için henüz bir girişimde bulunmadım.

tener beğendi.
zaya61 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2008, 15:13   #36
Ağaç Dostu
 
imgelem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-01-2007
Şehir: Cunda Adası / Ayvalık
Mesajlar: 312
Galeri: 25
Sarmısağı soyup üzerinden çıkana kadar zeytinyağı doldurduğunuz bir kavanozda,ya da doğrudan bir poşete koyarak derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

tener beğendi.
imgelem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2008, 22:17   #37
Ağaç Dostu
 
Nurcan Özgür's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-05-2008
Şehir: bursa
Mesajlar: 124
Sevgili arkadaşlar bu gece elime çok miktarda patlıcan geçti. Bunları hangi değişik biçimlerde dondurucuda saklaya bilirim değişik ve güzel tecrübesi olan varsa benle paylaşa bilirmi? Ben kızartmasını ,karnı yarık olarak kızartmasını daha sonra iç malzemesini hazırlayarak kulanmak üzere ve közleyerek saklanmasını denedim. Peki başka bir çeşidi varmı saklanacak.

tener beğendi.
Nurcan Özgür Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2008, 00:58   #38
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Kışın kuru patlıcan dolması nefis olur, bir kısmını da oyup, ipe dizip kurutabilrsiniz.

tener beğendi.
berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2008, 01:08   #39
Ağaç Dostu
 
Nurcan Özgür's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-05-2008
Şehir: bursa
Mesajlar: 124
Teşekür ederim berduray bunu daha önce hiç yapmadım denemek lazım. Kuruturken acaba bir püf noktası varmı (güneşte gölgede tuzlama gibi) .

tener beğendi.
Nurcan Özgür Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2008, 14:04   #40
Ağaç Dostu
 
Lalezar78's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-04-2008
Şehir: KARABÜK
Mesajlar: 289
Galeri: 9
Sn Zfkg patlıcanı kızartıpta mı koydunuz dondurucuya? Ben de patlıcan koymak istiyordum ama nasıl koymak gerekir diye düşünüyordum kızartıp koymanın bir sakıncası var mıdır acaba?

tener beğendi.
Lalezar78 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2008, 17:04   #41
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zfkg Mesajı Göster
Teşekür ederim berduray bunu daha önce hiç yapmadım denemek lazım. Kuruturken acaba bir püf noktası varmı (güneşte gölgede tuzlama gibi) .


şurada bu konudan bahsetmiştik. 9 nolu mesaj.

tener beğendi.
berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2008, 02:44   #42
Ağaç Dostu
 
Nurcan Özgür's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-05-2008
Şehir: bursa
Mesajlar: 124
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi LALEZAR78 Mesajı Göster
Sn Zfkg patlıcanı kızartıpta mı koydunuz dondurucuya? Ben de patlıcan koymak istiyordum ama nasıl koymak gerekir diye düşünüyordum kızartıp koymanın bir sakıncası var mıdır acaba?

Sevgili Lalezar78 evet kızartıpta koydum. Bildiğimiz kızartma şeklinde azar azar bir kerede tüketebileceğimiz kadar sonra sarımsaklı yoğurtla yiyoruz. karnıyarıklıklarıda aynen kızartıp sadece içi eksik pişireceğim zaman içini( kıymalı, tavuklu, kuşbaşılı,vb.) hazırlayıp doldurup tekrar fırınlıyorum anlıyacağınız bildiğimiz yöntem.

Sakıncası varmı onu bilmiyorum ama yıllardır ailem ve çevremdeki insanlar böyle hazır yemek şeklinde tüketiyor.

Mesela menemen hazırlayıp yumurtası hariç dolaba koyup yeneceği vakit çözdürüp yumurtasını ilave ediyoruz. Bunun gibi örnekler çoğaltılabilir.

tener beğendi.
Nurcan Özgür Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2008, 02:49   #43
Ağaç Dostu
 
Nurcan Özgür's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-05-2008
Şehir: bursa
Mesajlar: 124
teşekür ederim berduray oldukça güzel bilgiler var şöyle bir baktım. Baştan sona okumalıyım çevremde kurutma pek kulanılmıyor genelde meyva ve sebzeler ,etler konserve şeklinde saklanıyor.

tener beğendi.
Nurcan Özgür Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2008, 00:57   #44
Ağaç Dostu
 
imgelem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-01-2007
Şehir: Cunda Adası / Ayvalık
Mesajlar: 312
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi habibe Mesajı Göster
Sebo bir yerde okudum ama nerde hatırlayamadım. Patatesler soyulduğu an kızartılmaları gerekirmiş. Bir süre bekletilen soyulmuş patates zehirimsi bir madde salgılıyormuş. Bundan yola çıkarak diyeceğim şu ki ; hazır dondurulmuş gıdalar arasında soyulmuş patateslerde var. Ve bu patateslerin tüketci sayısıda epey fazla. Seninde yukarıda sözünü ettiğin gibi fritözde anında kızarmış soyulmuş hazır patates cazip gelsede .. Bu konuya derslerinizde değinmişlermiydi merak ettim.

Habibe Hanım;
Dondurulmuş hazır satılan patatesler ön kızartma işlemi uygulandıktan sonra dondurulur.Bu nedenle herhangi bir kararma olmaz.

imgelem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-09-2008, 03:52   #45
Ağaç Dostu
 
osmann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-06-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 320
Birşey sormak istiyorum.Fasulyeyi haşlayarak dondurun diyorsunuz ama ben geçenlerde yemek için ayıklanıp ortadan kesilmiş fasulyeleri hiçbir işlem yapmadan direkt dondurucuya kaldırdım.Sanırım çok yanlış birşey yaptım.Peki şimdi onları atmalı mıyım? Yoksa yemek için ileride kullanılabilir mi?

osmann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2008, 18:58   #46
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Galeri: 345
Sevgili Osmann;

Sağlık açısından bir sorun teşkil etmez ama tad açısından garanti veremem. Bir daha ki denemede haşlamanız çok daha iyi olacaktır...

Bugün elime küçük bir bilgi geçti onu paylaşayım dedim.

Patatesin Dondurulması;

Patatesler soyulup yıkandıktan ve parmak şeklinde kesildikten sonra enzimlerin tahribi için sıcak su ya da buharla haşlanırlar. Daha sonra hafif sarartma derecesinde ön kızartma işlemine tabi tutularak dondurulurlar...

Kaynak: Gıda Teknolojisi Ders Notları

Sevgiler


Düzenleyen Sebahattin Sargın : 05-10-2009 saat 15:28
Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2008, 15:00   #47
Ağaç Dostu
 
papatyam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,608
Galeri: 1
Ben yıllarca berdurayın tarif ettiği gibi buzlukta sakladım taze fasulyeleri lezzetinden hiç bir şey kaybetmiyor fakat sizin yaptığınız gibi olursa yemek hem geç pişiyor hem de çiğ bir kokusu oluyor.



Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi osmann Mesajı Göster
Birşey sormak istiyorum.Fasulyeyi haşlayarak dondurun diyorsunuz ama ben geçenlerde yemek için ayıklanıp ortadan kesilmiş fasulyeleri hiçbir işlem yapmadan direkt dondurucuya kaldırdım.Sanırım çok yanlış birşey yaptım.Peki şimdi onları atmalı mıyım? Yoksa yemek için ileride kullanılabilir mi?

papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2008, 15:49   #48
Ağaç Dostu
 
ebrub's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: adana
Mesajlar: 130
Galeri: 2
Birşey sormak istiyorum,ben yukarıdaki mesajlarda anlatılan ''domates konservesini'' yapmıştım yaklaşık 1 ay kadar önce (fazla domates gelmişti, hem değerlendirmek hem de kışa hazırlık amacıyla). Biraz tuzla tencerede bir taşım kaynatıp, cam kavanoza doldurup, ters çevirip soğumasını bekledim. Ancak Adana.da hava çok sıcak oldugu için buzdolabına kaldırdım, bu sorun yaratmaz değil mi?

ebrub Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2008, 12:13   #49
Ağaç Dostu
 
susam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-10-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 481
Karalahana, pazı, üzüm yaprağı...

Karalahana, pazı, üzüm yaprağı veya ıspanak gibi yaprakları kullanılan sebzelerde kendi kullandığım yöntemi yazayım. Suyu kaynattıktan sonra bütün halindeki yapraklar hafif rengini atacak şekilde haşlanıp soğuk sudan geçirilir. İyice süzdürülüp elle yapraklar zarar verilmeyecek şekilde sıkıldıktan sonra soğutulup tek kullanımlık miktarlarda poşetlenir. Buzluğa konulur.

susam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2008, 12:20   #50
Ağaç Dostu
 
susam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-10-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 481
Maydanoz, taze nane nasıl dondurulur?

Maydanoz **** nane dondurulmadan önce yıkanır, suyu tamamen süzdürülür, mümkünse kurulanır. Kıyılarak **** yapraklar halinde poşetlenip buzluğa kaldırılır. Tek kullanımlık hazırlamaya gerek yoktur. Tek bir poşeti doldurup, lazım oldukça gerekli miktarda alarak kullanabilirsiniz.

susam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2009, 21:45   #51
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 15-03-2009
Şehir: adana
Mesajlar: 7
Arkadaşlar ben yıllardır Bursa domateslerini yıkayıp küp küp doğruyorum ve birer yemeklik olarak poşetleyip donduruyorum. Çok da güzel oluyor. Arkadaşların sebzeleri yağda kızartrak **** kavurarak ondurduğunu okudum. Yiyeceklerin sadece haslama metoduyla dondurulmasını yağ ile kızatılarak **** kavrularak dondurulduğunda bakteri oluşacağını duymuştum.

kandaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2009, 03:34   #52
Ağaç Dostu
 
tener's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-03-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 271
Yeni bir yıl ,yeni bir mevsim ,işlere tekrar koyulmanın zamanıdır. Hepinize şimdiden kolay gelsin.

tener Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2009, 23:43   #53
Ağaç Dostu
 
radem63's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-04-2008
Şehir: şanlıurfa
Mesajlar: 190
Galeri: 2
Çilek nasıl dondurulur?
Çilek mevsimi bitmeden buzluğa koymayı düşünüyorum...

radem63 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2009, 23:46   #54
Ağaç Dostu
 
imgelem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-01-2007
Şehir: Cunda Adası / Ayvalık
Mesajlar: 312
Galeri: 25
Yıkayın,kurutun ve dondurun.Ama dondurulan çilek, yemek için uygun değildir.Reçel,pasta v.b. şekilde kullanabilirsiniz.Çünkü çözüldüğünde sulanır ve pelteleşir.

tener beğendi.
imgelem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2009, 19:54   #55
Ağaç Dostu
 
radem63's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-04-2008
Şehir: şanlıurfa
Mesajlar: 190
Galeri: 2
İmgelem cevabın için teşekkür ederim.Bende pastalarda kullanmak için sordum

tener beğendi.
radem63 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-10-2009, 15:10   #56
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 05-08-2009
Şehir: adana
Mesajlar: 168
Kabak dondurulurmu .
Pazar da çiçeği üstündeydi dayanamadım çok almışım.

cukurovalı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2009, 19:20   #57
Ağaçsever
 
iko10's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-10-2009
Şehir: İstanbul-Sarıyer
Mesajlar: 85
Buzdolabı poşetlerinin, buzlukta bir süre durduktan sonra hafif ama pek de hoş olmayan bir koku verdiğini fafk ettim. Farklı markaları kullandıysam da bunun önünü alamadım. Şimdi elimden geldiğince kilitli poşet kullanmaya çalışıyorum. Bu konuda bir fikri olan var mı?

iko10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2009, 19:30   #58
Ağaç Dostu
 
Harun Parlak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-01-2007
Şehir: İstanbul Sarıyer
Mesajlar: 4,272
Galeri: 22
Bence en iyisi mevsim yiyeceklerini yemek. Ya da kurutulmuş yiyecekler. Dondurulmuş yiyeceklerden sadece Balık yiyebiliyorum diğerleri aynı sizin anlatdığınız gibi kokuyor.

tener beğendi.
Harun Parlak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2009, 12:21   #59
Ağaçsever
 
iko10's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-10-2009
Şehir: İstanbul-Sarıyer
Mesajlar: 85
Eskiden çok fazla besini dondurarak saklardım. Şimdi ise dediğiniz gibi kurutarak veya konserve yaparak saklıyorum. Bu sene büyük dondurucumu çalıştırmadım bile. Böylece enerji tasarrufu da yapıyorum )

tener beğendi.
iko10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2009, 13:55   #60
Ağaç Dostu
 
Harun Parlak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-01-2007
Şehir: İstanbul Sarıyer
Mesajlar: 4,272
Galeri: 22
Her türlü kardasınız hem enerji tasarufu hemde mevsim yiyeceklerinin nimetlerinden faydalanma.
En güzeli mevsim Yiyecekleri. Arada kurutulmuş da olursa onlar da değişiklik oluyor.

Harun Parlak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024