21-06-2008, 01:39 | #33 |
Ağaç Dostu
|
Ben de fasulye konusunda kendi yöntemimi aktarmak isterim. Yıkayıp kılçıklarını ayıkladığım diyelim 1 kg. fasulye üzerine kabuklarını soyup küp küp doğradığım 4-5 domates ilave edip tencerenin kapağını kapatıp orta hararetli ateşte suyunu çekmesini bekliyorum, tepsiye yayıp soğutup kilitli buzdolabı poşetlerine havasını aldırarak koyup hemen difrizin şok bölümünde donduruyorum. Kışın sadece soğanını, kıymasını kavurup, poşeti açıp buzlu fasulyeyi tencereye ekleyip bir bardak kaynar suyla kısık ateşte pişmesi kalıyor. |
26-06-2008, 16:01 | #34 |
Ağaç Dostu
|
domates püresi
Selam, Arkadaşlar bende domatesi rendeleyip sıvı yağda sos şeklinde hazırlıyorum. Soğuyunca minik buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa atıyorum.Böylece tek kullanımlık hazırladığım soslar kışın çok işime yarıyor.Aynı yöntemi biberle uyguladım.Domates sosunun içine ince inve sivri biberler atıp kavurdum ve minik poşetlere koydum.Kışın yemek yaparken hazır soslarım oldu.Çok kullanışlı tavsiye ederim. |
30-06-2008, 17:11 | #35 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-06-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 3
|
sarımsak saklama
sarımsak saklama konusunda bilgisi olan varmı arkadaşlar? bu konuda birşeyler okudum ama bazı tehlikeler içerdiği için henüz bir girişimde bulunmadım. |
18-08-2008, 22:17 | #37 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-05-2008
Şehir: bursa
Mesajlar: 124
|
Sevgili arkadaşlar bu gece elime çok miktarda patlıcan geçti. Bunları hangi değişik biçimlerde dondurucuda saklaya bilirim değişik ve güzel tecrübesi olan varsa benle paylaşa bilirmi? Ben kızartmasını ,karnı yarık olarak kızartmasını daha sonra iç malzemesini hazırlayarak kulanmak üzere ve közleyerek saklanmasını denedim. Peki başka bir çeşidi varmı saklanacak. |
20-08-2008, 01:08 | #39 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-05-2008
Şehir: bursa
Mesajlar: 124
|
Teşekür ederim berduray bunu daha önce hiç yapmadım denemek lazım. Kuruturken acaba bir püf noktası varmı (güneşte gölgede tuzlama gibi) . |
20-08-2008, 17:04 | #41 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
şurada bu konudan bahsetmiştik. 9 nolu mesaj. |
|
23-08-2008, 02:44 | #42 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-05-2008
Şehir: bursa
Mesajlar: 124
|
Alıntı:
Sevgili Lalezar78 evet kızartıpta koydum. Bildiğimiz kızartma şeklinde azar azar bir kerede tüketebileceğimiz kadar sonra sarımsaklı yoğurtla yiyoruz. karnıyarıklıklarıda aynen kızartıp sadece içi eksik pişireceğim zaman içini( kıymalı, tavuklu, kuşbaşılı,vb.) hazırlayıp doldurup tekrar fırınlıyorum anlıyacağınız bildiğimiz yöntem. Sakıncası varmı onu bilmiyorum ama yıllardır ailem ve çevremdeki insanlar böyle hazır yemek şeklinde tüketiyor. Mesela menemen hazırlayıp yumurtası hariç dolaba koyup yeneceği vakit çözdürüp yumurtasını ilave ediyoruz. Bunun gibi örnekler çoğaltılabilir. |
|
23-08-2008, 02:49 | #43 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-05-2008
Şehir: bursa
Mesajlar: 124
|
teşekür ederim berduray oldukça güzel bilgiler var şöyle bir baktım. Baştan sona okumalıyım çevremde kurutma pek kulanılmıyor genelde meyva ve sebzeler ,etler konserve şeklinde saklanıyor. |
24-08-2008, 00:57 | #44 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Habibe Hanım; Dondurulmuş hazır satılan patatesler ön kızartma işlemi uygulandıktan sonra dondurulur.Bu nedenle herhangi bir kararma olmaz. |
|
04-09-2008, 03:52 | #45 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 320
|
Birşey sormak istiyorum.Fasulyeyi haşlayarak dondurun diyorsunuz ama ben geçenlerde yemek için ayıklanıp ortadan kesilmiş fasulyeleri hiçbir işlem yapmadan direkt dondurucuya kaldırdım.Sanırım çok yanlış birşey yaptım.Peki şimdi onları atmalı mıyım? Yoksa yemek için ileride kullanılabilir mi? |
09-09-2008, 18:58 | #46 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Osmann; Sağlık açısından bir sorun teşkil etmez ama tad açısından garanti veremem. Bir daha ki denemede haşlamanız çok daha iyi olacaktır... Bugün elime küçük bir bilgi geçti onu paylaşayım dedim. Patatesin Dondurulması; Patatesler soyulup yıkandıktan ve parmak şeklinde kesildikten sonra enzimlerin tahribi için sıcak su ya da buharla haşlanırlar. Daha sonra hafif sarartma derecesinde ön kızartma işlemine tabi tutularak dondurulurlar... Kaynak: Gıda Teknolojisi Ders Notları Sevgiler Düzenleyen Sebahattin Sargın : 05-10-2009 saat 15:28 |
18-09-2008, 15:00 | #47 | |
Ağaç Dostu
|
Ben yıllarca berdurayın tarif ettiği gibi buzlukta sakladım taze fasulyeleri lezzetinden hiç bir şey kaybetmiyor fakat sizin yaptığınız gibi olursa yemek hem geç pişiyor hem de çiğ bir kokusu oluyor. Alıntı:
|
|
30-09-2008, 15:49 | #48 |
Ağaç Dostu
|
Birşey sormak istiyorum,ben yukarıdaki mesajlarda anlatılan ''domates konservesini'' yapmıştım yaklaşık 1 ay kadar önce (fazla domates gelmişti, hem değerlendirmek hem de kışa hazırlık amacıyla). Biraz tuzla tencerede bir taşım kaynatıp, cam kavanoza doldurup, ters çevirip soğumasını bekledim. Ancak Adana.da hava çok sıcak oldugu için buzdolabına kaldırdım, bu sorun yaratmaz değil mi? |
03-12-2008, 12:13 | #49 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 481
|
Karalahana, pazı, üzüm yaprağı...
Karalahana, pazı, üzüm yaprağı veya ıspanak gibi yaprakları kullanılan sebzelerde kendi kullandığım yöntemi yazayım. Suyu kaynattıktan sonra bütün halindeki yapraklar hafif rengini atacak şekilde haşlanıp soğuk sudan geçirilir. İyice süzdürülüp elle yapraklar zarar verilmeyecek şekilde sıkıldıktan sonra soğutulup tek kullanımlık miktarlarda poşetlenir. Buzluğa konulur. |
03-12-2008, 12:20 | #50 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 481
|
Maydanoz, taze nane nasıl dondurulur?
Maydanoz **** nane dondurulmadan önce yıkanır, suyu tamamen süzdürülür, mümkünse kurulanır. Kıyılarak **** yapraklar halinde poşetlenip buzluğa kaldırılır. Tek kullanımlık hazırlamaya gerek yoktur. Tek bir poşeti doldurup, lazım oldukça gerekli miktarda alarak kullanabilirsiniz. |
26-03-2009, 21:45 | #51 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-03-2009
Şehir: adana
Mesajlar: 7
|
Arkadaşlar ben yıllardır Bursa domateslerini yıkayıp küp küp doğruyorum ve birer yemeklik olarak poşetleyip donduruyorum. Çok da güzel oluyor. Arkadaşların sebzeleri yağda kızartrak **** kavurarak ondurduğunu okudum. Yiyeceklerin sadece haslama metoduyla dondurulmasını yağ ile kızatılarak **** kavrularak dondurulduğunda bakteri oluşacağını duymuştum. |
13-05-2009, 03:34 | #52 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-03-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 271
|
Yeni bir yıl ,yeni bir mevsim ,işlere tekrar koyulmanın zamanıdır. Hepinize şimdiden kolay gelsin. |
05-10-2009, 15:10 | #56 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-08-2009
Şehir: adana
Mesajlar: 168
|
Kabak dondurulurmu . Pazar da çiçeği üstündeydi dayanamadım çok almışım. |
31-10-2009, 19:20 | #57 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-10-2009
Şehir: İstanbul-Sarıyer
Mesajlar: 85
|
Buzdolabı poşetlerinin, buzlukta bir süre durduktan sonra hafif ama pek de hoş olmayan bir koku verdiğini fafk ettim. Farklı markaları kullandıysam da bunun önünü alamadım. Şimdi elimden geldiğince kilitli poşet kullanmaya çalışıyorum. Bu konuda bir fikri olan var mı? |
01-11-2009, 12:21 | #59 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-10-2009
Şehir: İstanbul-Sarıyer
Mesajlar: 85
|
Eskiden çok fazla besini dondurarak saklardım. Şimdi ise dediğiniz gibi kurutarak veya konserve yaparak saklıyorum. Bu sene büyük dondurucumu çalıştırmadım bile. Böylece enerji tasarrufu da yapıyorum ) |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|