agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni301Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 26-04-2007, 12:15   #11
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Galeri: 345
Turşu yapımında kullanılan kaplar önem teşkil etmektedir sevgili habibe.

Örneğin;
teneke kaplar turşu üretimi için uygun bulunmaz. Hafif oluşu, kolay kapatabilmesi ve temizliğinin kolay olması iyi taraflarından olmasına karşılık, vurma ve çarpmalar gibi nedenlerle yüzey kaplayıcı maddelerin de oluşan çatlaklar sonucu kolayca paslanabilir ve ortama demir veya diğer metal iyonlarını verilebilir. Bu durum, turşularda giderilmesi imkansız bozulmalara neden olur.

Günümüzde genellikle turşuda metal ve sentetik ( plastik bidon) kaplar kullanılır.

Sentetik kaplar ise ; hafif olmaları, tuz ve asitten zarar görmemeleri ve istenilen büyüklük ve şekilde yapılabilmeleri ile avantaj sağlarlar. Ancak, yanlış seçilecek bir sentetik kabın istenmeyen tad ve koku yanında, turşuya sağlığa zararlı maddeleri vermesi de olumsuz yönlerindendir.

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025