![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Pancar Yaprağı Turşusu
Karadeniz yöresine ait bir turşu yapımı... PANCAR YAPRAĞI TURŞUSU MALZEMELER: 5 Kiloluk bir turşu kabı 5 Kilo pancar yaprağı Tuz,su,sirke 3 baş sarımsak Yapılışı: Pancar yaprakları kesilir.Sadece pancar sapları kalır.Pancar sapları iyice yıkanır.Pancar sapları 5 cm. boyutunda kesilir.Kesilen saplar kaynayan suyun içinde 5 dakika kaynatılır.Kaynatıldıktan sonra pancar yaprakları süzülerek, üzerine soğuk su dökülür ve şoklama yapılır.Pancar yaprakları soğumaya bırakılır. 3 baş sarımsak 1 çay bardağı tuz ile dövülür.Sonra turşu kabına bir kat tuzda dövülmüş sarımsak, bir kat pancar sapı şeklinde eşit miktarda dizilerek yerleştir.Bu işlem bittikten sonra üzerine 1 su bardağı sirke dökülür.İsteğe göre turşu kabının üzerine 2 tane acı biberde konulabilir. 4 kilo suya bir çay bardağı tuz konulup içinde eritilerek salamura yapılır.Bu salamura turşu kabına dökülür.Turşu kabının ağzı kapatılarak fermantasyona bırakılır.Bu fermantasyonun süresi 15-18 gün sürebilir.Dileyen arkadaşlara bu turşunun yemeklerde nasıl kullanıldığını yazabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|