agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni301Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 20-12-2006, 10:41   #11
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Alman tipi lahana turşusunun içerisine istediğiniz tatlandırıcıyı katabilirsiniz. Tatlandırıcı veya daha farklı materyaller katmak damak lezzetine bağlıdır ancak katılan materyallerden esas amaç turşunun kendine has o lezzetini sağlayan laktik asit fermantasyonunu hızlandırmaktır. Bu turşunun kendine has kendi suyuyla olgunlaşması kadar yeme olgunluğuna geldiğinde lahana kokulu ve lahana+asit karışımı bir tatla kendine has ta bir lezzeti vardır. İşte katacağınız materyal dikkat edin bu lezzeti gölgelemesin.

Birde her ne kadar alman tipi lahan turşusuna çabuk tüketilmeli desekte kabında olgunlaşmış turşunun üzerinden aldığınız kısımdan sonra lahanaların suyunun üzerine çıkmasını engelleyecek baskıyı yenilememzi lazım ki suyun üzerine çıkan lahanalar pembeleşiyor ve yavaş yavaş eriyor. Daha uzun süre tüketmek için baskıyı korumak gereklidir.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025