agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni601Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 06-01-2010, 21:20   #11
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Sn. Halil Önen teşekkürler.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster

Birinci ve en önemli kural sirke kurarken (yaparken) biri bulunur ve mutlaka kavga çıkarılıR.

Kavga (ağız dalaşı şeklinde) ile yapılan sirke keskin olurmuş.
Neden keskin olmadığı anlaşıldı, yalnız yaptım

Biraz toprağa dökün eğer kabarıyorsa ( herhalde asitik etki) sirke olmuş demektir. Kokusuna güvenmeyenler için.
Kokusuna tekrar baktım, sirke gibi ama saksıya döktüm, toprak kabarmadı, belki kireçli toprak olması gerekiyor.

Sirke yaparken yapacağınız meyvenin posası kullanılmalı. Kendi suyu kalırsa sirkeden şaraba doğru giden yolda kıldan ince kılıçtan keskin bir köprüden geçilirmiş. Denge önemli tabii...
Güzel kokunun nedeni anlaşıldı
Her ne kadar sirke gibi kokuyor desem de hiç bu kadar güzel kokan sirke olur mu bilmem...
Ben de her gün sirkenin tadına bakıyorum bahanesiyle içsem mi ne?

Sonuç: Yılmak yok yola devam. İlk fırsatta çocuklara üzüm suyu sıkılacak,posalardan sirke yapılacak. İlk yapılan deneme, buzdolabından çıkarılıp bir süre daha havalandırılarak sirkeleşme devam ettirilecek.

porselen beğendi.
Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025