View Single Post
Eski 05-01-2010, 17:55   #35
Kiraz
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Elma sirkesi

Üzüm sirkesinin verdiği cesaretle, elmaları da değerlendirelim

Elmaların kabuklarını genelde yiyoruz ama elma oyacağı ile alınan göbekler çöpe gidiyor. İşte bu kısımlardan, yenmemiş kalan dilimlerden bir miktar küçük kavanoza koydum, içine bir tutam tuz, şeker ve elma sirkesi kattım. Üç gün sonra hafif köpükler oluştu ve güzel bir koku gelmeye başladı. Yine kavanozun ağzına süzgecimi koydum ve arada bir çalkaladım.

Bugün yaklaşık üç hafta oldu, posayı süzdüm, hava alacak şekilde bir süre daha bekleteceğim. Kokusu güzel,iştah açıcı. Süzgeç yerine kapağı sıkmadan kavanozun üzerine de bırakabiyorum. Daha sonra tekrar süzüp kapaklı kavanozda buzdolabına kaldıracağım.
Name:  sirke6.jpg
Views: 27657
Size:  52.8 KB

Name:  sirke5.jpg
Views: 22797
Size:  46.2 KB


Not: Her türlü eleştiriyi ve öneriyi beklerim. Henüz deneyimli birinden sirkelerime onay, yorum almadım. Söylenecek her söz, bundan sonraki büyük kavanozlara ışık tutacak ve boğazımdan daha rahat geçecek.

Aslında çöpe gitmemesi gereken ne kadar çok şey varmış, her gün buradan bir şey öğreniyorum. Şimdi bir de portakal kabuklarına mı el atsam Seneye bir çok mutfak atığı bahçeme gidecek.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön