agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni601Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 28-08-2009, 21:30   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Üzüm Sirkesi Yapımı

Pekmez yapımında çiğnenip ezilmiş üzümler bir yana ayırmıştık.

Name:  SP_A1883.jpg
Views: 39877
Size:  46.9 KB

Bu üzümleri derin bir kaba/kovaya konur ve üstüne su ilave edilip karıştırılır.

Name:  SP_A1888.jpg
Views: 36715
Size:  17.3 KB
Name:  SP_A1892.jpg
Views: 43644
Size:  17.0 KB

Kokusu üzüm kokusu, tadı üzüm tadındayken su koyma işlemi bırakılır.
(Fazla su konulursa üzümün tadı kaçar, içilecek üzüm suyu tadında olmalıdır.)

Önce koklanır.
Name:  SP_A1893.jpg
Views: 36458
Size:  19.9 KB

Sonra tadına bakılır.
Name:  SP_A1894.jpg
Views: 37350
Size:  20.8 KB

5-6 gün sonra kapta bekleyen cirbe(ezik üzümler) mayalanır ve köpürmeye başlar. Suyu süzülür.
Artık sirke olmuştur.

1-2 ay sonra içine lahana, yeşil domates, havuç vb. sebze/meyveler konur.
Artık turşumuz da hazırdır.

Saygılar.

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025