![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Üzüm Sirkesi Yapımı
Pekmez yapımında çiğnenip ezilmiş üzümler bir yana ayırmıştık. ![]() Bu üzümleri derin bir kaba/kovaya konur ve üstüne su ilave edilip karıştırılır. ![]() ![]() Kokusu üzüm kokusu, tadı üzüm tadındayken su koyma işlemi bırakılır. (Fazla su konulursa üzümün tadı kaçar, içilecek üzüm suyu tadında olmalıdır.) Önce koklanır. ![]() ![]() Sonra tadına bakılır. ![]() 5-6 gün sonra kapta bekleyen cirbe(ezik üzümler) mayalanır ve köpürmeye başlar. Suyu süzülür. Artık sirke olmuştur. 1-2 ay sonra içine lahana, yeşil domates, havuç vb. sebze/meyveler konur. Artık turşumuz da hazırdır. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|