agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni601Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 26-10-2008, 16:54   #11
Ağaç Dostu
 
tolgahann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2008
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 976
Galeri: 5
Arkadaşlar bende 15 gün öncesinde elma sirkesi yapmaya niyet ettim ve şu küçük talı elmalardan deneme amaçlı 2 kilo alıp katı meyve presinden geçirdim.

Elde ettiğim meyve suyuna 5-6 yemek kaşığı elma sirkesi ilave edip cam bir kavanoza aldım ağzı açık bir şekilde bu güne kadar bekledi.

Name:  Resim 2166.jpg
Views: 42268
Size:  12.2 KB

Görüntüsü pek hoş değil ama bunun sebebinin katı meyve presi olduğunu sanıyorum.Bu gün kavanoza baktığımda kaynama belirtileri olduğunu gördüm.Tadına bakmaya cesaret edemedim ama artık süzme zamanı gelmiştir diyerek sirkeyi tülbentten geçirdim.pek şeffaflaşmadı ama yinede idare eder.

En sonunda sıra tadına bakmaya geldi, kokusu bayağı keskindi ama tadından emin değildim.Çay kaşığınla bir yudum aldım ve bir anda gözlerim açıldı.Tadı hafif şekerli ve içerisine alkol karıştırılmış gibi.

bu tadı alınca sirkeden vazgeçtim ve süzdüğüm karışımı çam bir kavanoza ağzını sıkıca kapatarak karanlık bir dolaba koydum umarım zamanla sirkeye dönüşmez.

Erdal Hoca ve hobbit8 beğendi.
tolgahann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025