![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
|
Sirke yapmak için, mutlaka olgun meyve mi olması gerekiyor? Şu anda bahçemde şeftali ve elma seyreltmesi yapıyorum. Bu seyreltmede yere attığım meyvelerden sirke olur mu? Kusura bakmayı biraz absürd bir soru oldu galiba. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-09-2015
Şehir: Eskisehir
Mesajlar: 238
|
Sadece olgun olması bile olmuyor benim bildigim şekeri bol olan meyvelerden olması lazım mesela ekşi elma olmuyor limonda olmuyor vb.. Ancak baldan sirke yapan gördüm "en azından ikram etmişti ve baldan şöyle şöyle yaptım demişti şimdi hatırlamıyorum" |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 1,294
|
Alıntı:
toz şeker ilavesi yapabilirsiniz bakterilerin çalışması için. kışın temizlikte kullanmak için turuçgillerden sirke yapıyorum. fakat sirke yapımında nohut ,ekmek v.b. kullanmayın. klorsuz su, meyve, birazcıkta fermente sirke katın içine yeterli . meyveler çökene kadarda çelik malzeme ile karıştırın. sirke anası çökene kadarda dinlensin. |
|
|
|
|
![]() |
|
|