![]() |
|
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-11-2015
Şehir: sakarya
Mesajlar: 1
|
![]() Merhabalar, Özlem A, Meyvelitepe yanıtlayabilirseniz sevinirim. Yaklaşık altı-yedi aydır evde sirke yapımına başladım. İnternetteki bilgi kirliliğinden dolayı bazı bilgilere ulaşmam kolay olmadı. Özellikle sirke yapımında buradan doyurucu bilgiler edindim. Halen tam emin olamadığım sirkeleşmenin son bölümüyle ilgili sorularım var. Birincisi; Buradaki yazıları okuyup küflenmeyle, sirke anası oluşumu arasındaki farkı öğrenmişken, şimdi beni bu kez çiçeklenme korkusu sardı ![]() ![]() İkincisi; Meyve posalarını ilk aşama olan gaz çıkışı bittikten sonra atıp sürece sadece sirke anasıyla mı devam etmeliyim, yoksa sirkeleşme tamamlanıp küçük şişelere alıncaya kadar tüm içerik kavanozda durmalı mı? Üçüncüsü; Sirke anası oluştuktan sonra karıştırmak gerekir mi? Dördüncüsü; Sirke belli bir olgunluğa eriştikten sonra (45-60 günün sonunda) bir süre daha keskinleşmesini istiyorsak yine tülbentle mi kapanmalı, yoksa artık kavanozun kapağını kapatabilir miyiz? Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Düzenleyen Muharrem Yalcin : 15-11-2015 saat 17:28 Neden: yeni soru, hitap |
![]() |
![]() ![]() |
|
|