agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni601Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 01-08-2015, 13:01   #11
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Bu da benim elma sirkesi denemem. Tarif, İbrahim Saraçoğlu'nun çıktığı bir tv programında verdiği tarif.

Elmalar, köyden getirdiğim ilaçsız, kurtlu, çürük elmaların sağlam yerleri.

İki litre suya, 9-10 elma (çekirdek yatakları alınacak), bir tatlı kaşığı tuz, iki yemek kaşığı bal.

Üzeri bir tülbentle bağlanıp karanlık bir köşede bir ay bekleyecekmiş, sirke sinekleri ve ekşi koku oluşunca olmuş demekmiş. İlk bir hafta her gün çalkalanacakmış, sonra arada bir.

Şişenin ağzındaki tülbentin kenarı işlemeli olsun isterdim bayılıyorum o minik işlemeli tülbentlere ama kayınvalidemle tülbentten süzek yaparken bu kumaş arttı, kenarını dikmeye vakit bulamadan kavanoza geçiriverdim.

Name:  IMG_1778.jpg
Views: 5727
Size:  35.4 KB


Düzenleyen Sûz-i Dilârâ : 02-08-2015 saat 08:41
Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025