agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni48Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 18-06-2008, 13:37   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-02-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 438
Galeri: 353
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Penelophe Mesajı Göster
ErtanGM, kabukları soyulmadan yapılan bir reçel miydi? Kireç felan kullanılıyor muydu?
Sevgili penelophe ; İncirlerin ceviz büyüklüğünde olması gerekiyor . Bu ayda incirler büyümüş ve çekirdeklenmiştir bile .(reçel için uygun değil ) Ben kabuklarını alacalı şekilde hafif soydum ( görüntüsü daha güzel oluyor ). kireç kullanmadım . Kireci incir reçeli için değilde kayısı reçeli için kullandıklarını gördüm . ( 1 kaşık kireç yeterli oluyor ) İncir reçelinde bence kireç kullanımı şart değil . Zaten çok sert zor pişiyor . Bazılarıda incir reçeline renk versin diye aktarlarda satılan göztaşından koyuyorlar ( incir reçelinin rengini daha yeşil yapan boya ve fazla kullanımı zehirlenmeye neden oluyor ) birkaç tanede karanfil güzel kokulu bir reçel için yeterli . Ben olgunlaşmış bal damlayan incirlerden reçel yapmayı deneyeceğim .

Arzu Kırlangıç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025