Konu: Reçeller
View Single Post
Eski 18-06-2008, 13:37   #70
Arzu Kırlangıç
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-02-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 438
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Penelophe Mesajı Göster
ErtanGM, kabukları soyulmadan yapılan bir reçel miydi? Kireç felan kullanılıyor muydu?
Sevgili penelophe ; İncirlerin ceviz büyüklüğünde olması gerekiyor . Bu ayda incirler büyümüş ve çekirdeklenmiştir bile .(reçel için uygun değil ) Ben kabuklarını alacalı şekilde hafif soydum ( görüntüsü daha güzel oluyor ). kireç kullanmadım . Kireci incir reçeli için değilde kayısı reçeli için kullandıklarını gördüm . ( 1 kaşık kireç yeterli oluyor ) İncir reçelinde bence kireç kullanımı şart değil . Zaten çok sert zor pişiyor . Bazılarıda incir reçeline renk versin diye aktarlarda satılan göztaşından koyuyorlar ( incir reçelinin rengini daha yeşil yapan boya ve fazla kullanımı zehirlenmeye neden oluyor ) birkaç tanede karanfil güzel kokulu bir reçel için yeterli . Ben olgunlaşmış bal damlayan incirlerden reçel yapmayı deneyeceğim .

Arzu Kırlangıç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön