Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Penelophe
ErtanGM, kabukları soyulmadan yapılan bir reçel miydi? Kireç felan kullanılıyor muydu?
|
Sevgili penelophe ; İncirlerin ceviz büyüklüğünde olması gerekiyor . Bu ayda incirler büyümüş ve çekirdeklenmiştir bile .(reçel için uygun değil ) Ben kabuklarını alacalı şekilde hafif soydum ( görüntüsü daha güzel oluyor ). kireç kullanmadım . Kireci incir reçeli için değilde kayısı reçeli için kullandıklarını gördüm . ( 1 kaşık kireç yeterli oluyor ) İncir reçelinde bence kireç kullanımı şart değil . Zaten çok sert zor pişiyor . Bazılarıda incir reçeline renk versin diye aktarlarda satılan göztaşından koyuyorlar ( incir reçelinin rengini daha yeşil yapan boya ve fazla kullanımı zehirlenmeye neden oluyor ) birkaç tanede karanfil güzel kokulu bir reçel için yeterli . Ben olgunlaşmış bal damlayan incirlerden reçel yapmayı deneyeceğim .