agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni48Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-06-2008, 23:37   #1
Ağaç Dostu
 
eylems's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,444
Galeri: 58
Sayın Sergül, Kıbrıs'ta birde karpuz kabuğu reçeli yapılırmış.Bir tv de birkaçyıl evvel izlemiştim.Kabukları soyup kireçli suda bekletiyorlar ve birkaç kez haşlıyorlardı.Yapmaya çalışmıştım olmamıştı.Siz biliyormusunuz?

eylems Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2008, 08:30   #2
Ağaç Dostu
 
Ayşe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 171
Sevgili Penelophe ,olgunlaşmamış incirler toplanıp soyularak sudolu bir kapta 8 gün boyunca suyu her gün değiştirilerek bekletilir. 8,gün sonunda 4 kez her seferinde suyu değiştirilerek kaynatılır.Kaynatılan incirler 6 saat boyunsa kirece yatırılır.Kireçten alınan incirlerin ortaları şişle delinerek içine karanfil koyulur ve limonlu suda 1-2 saat bekletilir.Limonlu sudan çıkarılan incirlerin üzerine her 100 incire 1 kilo şeker konularak 6 saat dinlendirilir.Daha sonra kısık ateşte kaynatılır.Kıvama gelince soğutulup üzerine limon ilavesiyle bir kez daha kaynatılır.Soğuyunca kavanozlara konulur.

Ayşe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2008, 14:56   #3
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Çok güzel tarif WYZX. Kirece yatırılmasının nedeni incirlerin diri kalmasıymış değil mi? Yatırmasak nasıl olur acaba?

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2008, 18:40   #4
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Wyzx, çok teşekkür ederim fakat ben kabuğu soyulmadan yapılan reçelin tarifini arıyorum, şimdi şöyle diyebilirsiniz, sende aynısını kabuğunu soymadan yap fakat kabuğu soyulmadan yapılan reçelin yapılış tarzı farklıymış, hem tadı, hem rengi, hem de kokusu daha güzel oluyor, bu yüzden ısrarla kabuğu soyulmamış olan reçelin tarifini arıyorum..

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2008, 20:38   #5
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
http://adanasofrasi.blogspot.com/feeds/posts/default adresinde kabuklu ve kabuksuz incir reçeli tarifi buldum. Umarım işinizi görür.
Kirece yatırılma sebebi kabuk kısımlarınında yenebilir olmasını sağladığı için diye biliyorum (emin değilim ama öyle aklımda kalmış).

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2008, 14:42   #6
Ağaç Dostu
 
şükran ünal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 432
Galeri: 8
Yıllar önce ablamla Anamur da yazlıklarında kalırken incir reçeli yapmaya kalkışmıştık. Sağolsunlar bahçelerden toplamamıza izin verdiler ama bizi hiç uyaran olmadığı için biz onları bir güzel çıplak elle toplayıp reçelleri ortaya getirdik ama bizim bütün parmak uçlarımız delik deşik olmuştu ve bir hafta iş yapamaz halde kıvrandık. İncir reöçelinin böyle bir anısı vardı paylaşmak istedim..Antakya tarflarında kabkla yapılan ama kireçte bekletilen reçelin tadını çok sevmiştim. Acaba bilen var mı? Bu reçelde kullanılan ne tür bir kabak.

şükran ünal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2008, 16:07   #7
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Uzum, çok teşekkürler, bu tarife göre yapacağım, ben o kadar arayıp bulamamıştım.


Düzenleyen Penelophe : 20-06-2008 saat 19:57
Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2008, 12:43   #8
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Penelophe, yaptın mı incir tatlısını-reçelini? Ben de kabuklusunu çok severim ama kirece veya göztaşına yatırma işi bana pek uymuyor. Ben yatırma işini yapmadan deneyebilirim.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2008, 22:38   #9
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Yok yapmadım, çok istememe rağmen yapmayacağım da. Çünkü, ben yeşil kalan reçel istiyorum bunun için de göztaşına yatırmam gerekiyor ama korktum, göztaşı etkili bir zehirmiş, ne kadar kullanmam gerektiğini bilmiyorum. Bunu daha önceden yapan birinin bulmadıkça da, sadece okuduklarımla yapmak istemiyorum. İncirler de şu an tam reçellik..

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2008, 14:39   #10
Ağaç Dostu
 
ahmeter's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 7,906
Ereğli çileği

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eylems Mesajı Göster
Ben bugün çilek reçeli yapıyorum her yeri kokusu sardı.Manav osmanli çileği dedi ama kandıramadı beni.Zonguldak'taki öğrencilik yıllarımdan hatırlıyorum Ereğli'de çilek festivali yapılırdı ve Osmanlı Çileği; ufak,açık pembe,oval ve kokuludur.Yanılıyormuyum arkadaşlar?
Ereğli çileği bitti onun yerini *** çileği adı altında yalovadan bir cins getirip ekmişler satıyorlar koku yok lezzet yok ama iri kilo basıyor anlıyacanız kolay üretim birde ereğli cileğini kurtarma derneği kurmuşlar hepsi boş

ahmeter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2008, 15:43   #11
Ağaç Dostu
 
eylems's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,444
Galeri: 58
Çilek Reçeli

Ben bugün çilek reçeli yapıyorum her yeri kokusu sardı.Manav osmanli çileği dedi ama kandıramadı beni.Zonguldak'taki öğrencilik yıllarımdan hatırlıyorum Ereğli'de çilek festivali yapılırdı ve Osmanlı Çileği; ufak,açık pembe,oval ve kokuludur.Yanılıyormuyum arkadaşlar?

eylems Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2008, 22:30   #12
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-05-2008
Şehir: ordu
Mesajlar: 3
Ceviz Reçeli

Bu tarif güzelmiş ama kireci anlayamadım acaba bildiğimiz kireç mi ve nereden bulabiliriz?

kodanitap Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2008, 21:30   #13
Ağaç Dostu
 
Buket Aknar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2007
Şehir: Girne KKTC
Mesajlar: 2,471
Galeri: 53
Ceviz Reçeli

Oralarda cevizlerin durumu ne? Kıbrıs'ta cevizler Mayıs sonu Haziran başı bol bol bulunur ve Kıbrıslılar ceviz macunu yaparlar. Market veya manavlarda cevizler tane ile satılır. (Genellikle 100 tane) Daha önce Kuzey Kıbrıs başlığında da bahsetmiştim.

Ceviz macunu.
Yeşil cevizler ayıklanıp suya konur ve 4-5 gün, her gün suyu değiştirilerek, suda bekletildikten sonra bir şiş yardımıyla delinir. Daha sonra bir beze sarılmış kireç, suya atılır ve 2 saat kireçli suda bekletilir. Kireçli sudan çıkartılarak yıkanan cevizler tencereye konularak üzerlerini örtecek kadar su ilave edilir. İlk su kaynamaya başlayınca değiştirilir.
Cevizler yumuşayana kadar (çok da yumuşamamalıdır) kaynatılır. Sonra soğuk suya atılıp, yarım limon sıkılır. Başka bir tencerede 1 kilo şeker su ile karıştırılır, içersine cevizler ilave edilir ve 7-8 saat bekletildikten sonra 15 dakika kadar kaynatılır. Sonra yine 7-8 saat bekletilir ve tekrardan kaynatılır. (Ayni işlemi en az 4 kez tekrar yapmak gerekir.)Son kaynamada içine ½ limon suyu sıkılır ve tane karanfil ilave edilir.

Kıbrıs geleneklerinde gelen misafirler için her zaman evde hazır olarak bulunan macunlar çok önemli yer tutar . Ceviz Macunu da macunlardan hemen hemen en sevilenidir. Bunun dışında mevsimine göre Karpuz, Kabak, Patlıcan, Turunç Macunları da yapılır.

Herkese afiyet olsun...

Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2008, 14:11   #14
Ağaç Dostu
 
Buket Aknar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2007
Şehir: Girne KKTC
Mesajlar: 2,471
Galeri: 53
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ErtanGM Mesajı Göster
Buket hanım tarifini verdiğiniz ceviz macununu Antalyada ceviz reçeli olarak satıyorlar . **** restaurantlarda tatlı olarak ikram ediyorlar . Tadı bir harika 1 kavanozu tek başıma bitiriyorum.
Sevgili ErtanGM; afiyet olsun. Çok haklısınız, ben de ayni şekilde kendime hakim olmazsam bir oturuşta 9-10 tane yiyebilirim ama yemiyorum.

Bu arada ceviz macunu, ağızda oluşan uçuklara çok iyi geliyor.

Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2008, 22:34   #15
Ağaç Dostu
 
Buket Aknar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2007
Şehir: Girne KKTC
Mesajlar: 2,471
Galeri: 53
Bizde, bu amaçla kullanılan kirece "Sönmüş Kireç" derler. Hırdavatçılarda Macun için sönmüş kireç diyerek satılır.

Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2008, 00:41   #16
Ağaç Dostu
 
eylems's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,444
Galeri: 58
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Buket Aknar Mesajı Göster
Oralarda cevizlerin durumu ne? Kıbrıs'ta cevizler Mayıs sonu Haziran başı bol bol bulunur ve Kıbrıslılar ceviz macunu yaparlar. Market veya manavlarda cevizler tane ile satılır. (Genellikle 100 tane) Daha önce Kuzey Kıbrıs başlığında da bahsetmiştim.

Ceviz macunu.
Yeşil cevizler ayıklanıp suya konur ve 4-5 gün, her gün suyu değiştirilerek, suda bekletildikten sonra bir şiş yardımıyla delinir. Daha sonra bir beze sarılmış kireç, suya atılır ve 2 saat kireçli suda bekletilir. Kireçli sudan çıkartılarak yıkanan cevizler tencereye konularak üzerlerini örtecek kadar su ilave edilir. İlk su kaynamaya başlayınca değiştirilir.
Cevizler yumuşayana kadar (çok da yumuşamamalıdır) kaynatılır. Sonra soğuk suya atılıp, yarım limon sıkılır. Başka bir tencerede 1 kilo şeker su ile karıştırılır, içersine cevizler ilave edilir ve 7-8 saat bekletildikten sonra 15 dakika kadar kaynatılır. Sonra yine 7-8 saat bekletilir ve tekrardan kaynatılır. (Ayni işlemi en az 4 kez tekrar yapmak gerekir.)Son kaynamada içine ½ limon suyu sıkılır ve tane karanfil ilave edilir.

Kıbrıs geleneklerinde gelen misafirler için her zaman evde hazır olarak bulunan macunlar çok önemli yer tutar . Ceviz Macunu da macunlardan hemen hemen en sevilenidir. Bunun dışında mevsimine göre Karpuz, Kabak, Patlıcan, Turunç Macunları da yapılır.

Herkese afiyet olsun...
Sayın Buket Aknar, yeşil cevizler buralarda daha olgunlaşmadı.Kabukları oluşmuş ama içleri sıvı halde.Tarifinizde cevizin iç kısmı kullanılmıyormu?Bu tarif içilecek bir gıdayamı ait.Macun deyince katımsı ciklet gibi bir hal aklıma geliyor ama sizin anlattığınız içilecek bir şeye benziyor tam anlayamadım.

eylems Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2008, 23:22   #17
Ağaç Dostu
 
Buket Aknar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2007
Şehir: Girne KKTC
Mesajlar: 2,471
Galeri: 53
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eylems Mesajı Göster
Sayın Buket Aknar, yeşil cevizler buralarda daha olgunlaşmadı.Kabukları oluşmuş ama içleri sıvı halde.Tarifinizde cevizin iç kısmı kullanılmıyormu?Bu tarif içilecek bir gıdayamı ait.Macun deyince katımsı ciklet gibi bir hal aklıma geliyor ama sizin anlattığınız içilecek bir şeye benziyor tam anlayamadım.
Sevgili eylemss; bildiğiniz gibi cevizler sert kabuklu olur ancak burada bahsedilen kabukları sertleşmemiş durumda iken yapılır. Sertleşmemiş olsa da yine de şeftaliyi soyar gibi kabukları soyulur. İçilmez, tatlı olarak yenilir. Kuzey Kıbrıs Başlığında geçen yıl fotoğraf eklemiştim.

Bakınız burada geçen yıl Kuzey Kıbrıs başlığında yaptığım tanım ve fotoğrafı görebilirsiniz.

Fotoğrafta görüldüğü gibi ceviz macununun çatalı özeldir. Tabağına bakmayınız geçen yıl evime yeni taşındığım için özel macun tabağını bulamamışım kahve fincanı tabağına koymuşum.
İkram edilirken mutlaka 1. fotoğrafta görüldüğü gibi bir bardak su üzerine çatal konur, tabakta da ceviz macunları vardır. Çatal ile su bardağını alan, isterse ceviz macununu suya koyarak yer, isterse de macunu bir lokmada yeyip üzerine afiyetle suyu içer.

Bu arada cevizler ayıklanırken eğer eldiven giyilmezse parmaklar kararabilir.

Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2008, 00:33   #18
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-02-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 438
Galeri: 353
Buket hanım tarifini verdiğiniz ceviz macununu Antalyada ceviz reçeli olarak satıyorlar . **** restaurantlarda tatlı olarak ikram ediyorlar . Tadı bir harika 1 kavanozu tek başıma bitiriyorum.

Eklenen Resimler
 
Arzu Kırlangıç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2008, 19:49   #19
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
Vişne reçeli ve vişne hoşafı yaptım.
Reçeli her zamanki gibi 1'e 1 ölçülerinde yaptım. Yani 1 kilo vişneye 1 kilo şeker şeklinde. Kaynadıktan sonra da içine birkaç damla limon sıktım.
Hoşaf için yarım kilo vişnenin çekirdeklerini çıkarmadan elimle sıkarak makarna süzgecinden geçirip suyunu çıkardım. Bu suya 1,5 bardak şeker kattım. Çekirdekleri çıkarılmış 1 bardak vişneyi de içine katıp kaynattım.

sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2008, 20:00   #20
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Kabukları soyularak yapılan, olmamış incir reçeli yapacağım. ( bu nasıl bir cümleyse artık ) Şuradaki tarife göre yapmayı düşünüyorum. Herçeşit birşeyler satan biryerden göztaşı denilen şeyi buldum.

Name:  Resim 001.jpg
Views: 5646
Size:  39.8 KB

Satıcıya bunu reçel yapımında kullanacağımı söyledim, adam bunun zehir olduğunu söyledi. Ya adamda bir yanlışlık var ya da tarifte.. Bu maddeyi daha önce reçel yapımında kullanan arkadaşlardan yardım rica ediyorum?

-Bu madde gerçekten reçel yapımında kullanılan, göz taşı denilen madde mi?

-Eğer öyleyse, ne oranda suya karıştırılıp kullanılacak?


Teşekkürler..

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2008, 20:41   #21
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-07-2007
Şehir: ist
Mesajlar: 452
Adam haklı bu zehirdir. Eskiden bahçede böceklere karşı kullanırdık.

kaju Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2008, 21:05   #22
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
Sayın Penelophe, google'da "reçel göztaşı" diye aratırsanız, göztaşı ile yapılan reçel tarifleri geliyor. Miktar yarım nohut büyüklüğünde veya mercimek tanesi olarak verilmiş.

(kabuklu reçel tarifi aradığınız için adresi göndermiştim. Göztaşının reçelde kullanıldığını bu tarifle öğrendim)

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2008, 21:05   #23
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
Aman Penelophe dikkat göztaşı iyi bir zehirdir.Sakın kullanma.

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2008, 00:58   #24
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Hımm.. Kafam karıştı..

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2008, 01:03   #25
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Şuradaki tarifde, 1 çay kaşığı kullanıldığından bahsetmiş. Bu göztaşı ziraai bir malzeme olduğuna göre acaba ziraat mühendisi olan arkadaşlar beni aydınlatabilir mi?

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2008, 14:04   #26
Ağaç Dostu
 
tener's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-03-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 270
Şimdiye kadar reçelleri ;bire bir ölçü kullanarak ,hangi meyve ise ,bir gece bekleterek ya da;sulanıncaya kadar bekleterek yaptım.Kireçli suda bekletme , işini hiç denemedim.Esas usulde böyle yapıldığını duymuştum.
Yukarıda verilen tariflerden,ilave olarak tereyeğı katılışını öğrendim.
Acaba ,kireçli suda bekletme neden yapılıyor ,bunu merak ettim.(Bizde reçel fazla dayanmıyor hemen tüketiliyor.)

tener Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2008, 15:26   #27
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Yumuşak meyveler genelde reçel yapınlınca dağılıyor ve şekillerini kaybediyor, kireçte bekleyinde ise daha sert oluyor..

55 numaralı mesajıma bir yanıt yok mu?

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2008, 21:22   #28
Ağaç Dostu
 
tener's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-03-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 270
Ben sorumun cevabını aldım penelophe,teşekkür ederim.Darısı senin başına.


Düzenleyen tener : 29-06-2008 saat 14:10
tener Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2008, 23:32   #29
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
Sevgili Penelophe Karaincir reçelini denedinmi? Hem çok zahmetsiz hemde çok lezzetli oluyor.Biz her yıl bir miktar yaparız. Karaincir olgunlaşmaya başladığında toplanır.Yıkanıp temizlendikten sonra(Kabuklu) üzerine bir kg. incir için 1 kg. kristal toz şeker dökülür bir gece bekletilir.Sabahleyin kısık ateşte kaynamaya bırakılır.Kıvamına gelince şekerlenmemesi için 1 adet limon sıkılır ve biraz daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır. İncir tatlısı kıvam ve lezzetinde bir reçel elde etmiş olursunuz. Afiyet olsun

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2008, 16:40   #30
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Eminim güzeldir Mahmut bey, teşekkür ederim ama ben yeşil, kabuklu ve olmamış incirden yapmak istiyordum ve ondan da yukarıda belirttiğim neden yüzünden vazgeçtim..

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025