agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni48Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 16-06-2008, 18:04   #11
Ağaç Dostu
 
eylems's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,444
Galeri: 58
İncir Reçeli

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Penelophe Mesajı Göster
Olmamış incirlerden, kabuğunu soymadan yapılan reçelin tarifini bilen var mı?
Sayın Penelophe, ben biliyorum .Yalnız biz kabuğunu soyuyoruz.İnciri toplarken sütünün teninize sürülmesine çok dikkat etmelisiniz.Zira benim koluma yer yer sürülmüştü ve yaklaşık 1 sene lekesi gitmedi.Sanırım incir sütü cildi yakıyor.Kabukları soyulmadanda bu tarife göre yapılabilir.Kabuklarını soymak isterseniz iki üç tane eldiven bulundurun çünkü incir sütü çıplak elle soyulduğunda parmak uçlarını deliyor, eldivenide parçalıyor.

İncirlerin acısını almak için suda haşlıyorsunuz.Soğuyunca incirleri avucunuzda sıkarak içlerine giren suyu çıkarıyorsunuz.Derince bir tencerede 1'e 1 su, şeker karışımını kaynatıp koyulaşıca içine incirleri atıyorsunuz.İncirlerin içinde kalan su, şerbeti sıvılaştırıyor.Bu sebeple biraz daha kaynatıyorsunuz.Limon sıkmayı unutmuyorsunuz.Reçel kıvamına gelice karanfil atıp ocağı kapatıyorsunuz.

eylems Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025