agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni75Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 16-08-2008, 15:41   #11
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Salça yapımı

Sayın Üzüm demişsiniz ki; [QUOTE=uzum;268906] sabahları karıştırıp; güneşe bırakıp, akşamları içeriye alıyordum.
3. gün üst tabakada güneşin kurutmasıyla oluşan çatlaklarda beyaz oluşumlar görünce (çok hızlı yayılıyorlar) dökmek zorunda kaldım.

- Karıştırmayı az mı yapıyorum, ne sıklıkda karıştırmak lazım.
- Tuz hangi aşamada koyuluyor? Rendeledikten sonra tuz koymak gerekiyor mu?


Ben detaylı anlatmıştım,demiştim ki salça gündüz güneşten, gece ayazdan olur.

*Akşamları içeri almışsınız, bırakın olduğu yerde kalsın, kendinizi yormayın.


*Beyaz oluşumlar dediğiniz şey yüzünden mi döktünüz domatesleri, hiç gerek yoktu.Günde 2 kez şöyle kaşıkla karıştırıverseniz o beyaz oluşumlar oluşmazdı, diyelim ki oldu ben şimdiye dek zehirlenmedim, karıştırınca kaybolur o.

Bu oluşumlar genelde salçanın ağzı sıkıca kapatılınca,buharlaşma yapılmayan durumda olur, tepsi ya da kapak filan kapattıysanız üzerine sebep budur.

En ideali ince bir tül, eski bir tülbenttir, tozun, böceğin giremeyeceği engeldir ama buharlaşmayı engellemez.


*Rendeleyip bir sürü uğraşmışsınız hiç gerek yok, güneş altında 2 gün kabuklarından ayrılması için yeterli,yapmanız gereken tek şey süzgeç, iliştir neyse ondan geçirmek.

*Tuzlama aşaması salçanın artık tamamen koyulaşıp, kıvam almasından sonra.Kıvam tamam olunca irituzla tuzlayıp 1-2 gün daha güneşte bekletince saklama kaplarına doldurup, afiyetle yemek kalıyor geriye.

mrduran beğendi.
berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025