agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni75Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 03-08-2007, 22:24   #11
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Evde Domates Salçası Yapımı

Malzemeler
(1 kg salça için)

-10 kg domates
-5 tepeleme yemek kaşığı iri taneli tuz
-1 çaybardağı zeytinyağı

Yapılışı

Domatesler yıkanır ve her biri 5-6 parçaya bölünür. Bütün domatesler bölündükten sonra büyükçe bir tencereye alınır ve ocağa konulur. Kabukları domateslerden ayrılıncaya kadar haşlanır ve ocaktan alınıp soğuması için bekletilir.

Soğuyan domatesler, her bir gözü domates çekirdeklerinden büyük olmayacak bir süzgeçten geçirilirler. Amaç domates kabukları ve çekirdeklerinin domatesten ayrılmasıdır.

Tamamı süzgeçten geçirilen domatesler, büyükçe ve tercihen kalaylı bakır bir tencereye alınır ve ocağa konulur.Arada karıştırılarak kaynatılır. Suyunu çekmeye başlayınca, (kıvama da gelecektir aynı zamanda) ocaktan almaya yakın, 5 yemek kaşığı tuz ilave edilir ve karıştırılarak 5-10 dakika kaynatılır.(ben ocaktan almaya yakın ilave ediyorum tuzu çünkü, tuz kaynayan salçada sıçramalara neden oluyor, bu da berbat bir mutfağa)

Son olarak ocaktan almadan bir çay bardağı zeytinyağı da eklenir ve 1-2 dakika daha kaynatılıp, ocaktan alınır. Soğuyunca cam kavanozlara konulur. 1-2 yıl bozulmadan tüketilir. Afiyet olsun.

mrduran beğendi.
Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025