agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni2Beğeniler
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen bahcedenn

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 01-11-2009, 17:40   #10
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Bizim köyde de üzüm pekmezi kaynatırlar.
Bir keresinde ben de gittim, izledim.
Önce üzümleri iyice yıkadılar, yıkanan üzümleri temiz bir çuvala doldurup, üzerine iki avuç dolusu pekmez toprağı attılar (sanıyorum bu toprak kireçli bir toprak ki rengi bayağı beyazdı-hatta bu toprağı bizim bahçenin tepeye bakan kısmından kazdılar)
Çuvallara konan bu üzümü toprakla beraber iyice ezdiler.
Daha sonra kazana koyarak bir taşım kaynattılar ve iyice süzülmesini beklediler. Toprak dibe çöktü. Üzerinden kepçe ile yavaşça aldıkları sıvıyı tekrardan kaynatarak pekmez yaptılar.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025