![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Toprağı yüzde elli ile doksan arasın da kireçli olan bir beyaz toprak. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2019
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 181
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu.
|
Pancar pekmezini bizde yapariz yani Çorum' da da yaygın.Her bahcede bulmak mumkün..Kökleri olusuncaya kadar yesil yemek ve böreklerde degerlendiriliyor.Toprak katıldıgını bende duymustum.Onu tadının buruk olmamasi icin katıyorlarmış bildigim kadariyla.Ama her gecen gun yeni birseyler kesfediliyor.Pancarlarin toprakli oyuk kismini bıcakla alip temizce yıkadıktan sonra tadında burukluk hic olmuyor artık ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu.
|
Yazdıklarımda çeliski oldugunu düsünerekten ilave edeyim toprakli kismini iyice temizledikten sonra da sebze soyacagiyla tamamen soyup kazana atıyoruz..Annemlerin toprak koyduklarina hic şahit olmadim ama bu toprak bahce topragindan cok farkli birsey sanırım😉 |
|
|
|
![]() |
|
|