agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 19-07-2006, 15:40   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Gün Kurusu Yufka

Yufkanın konuyla ilgisi yok ama güneşte kurutulmuş domatesleri görünce, üstelik yeni yaptığımız ve fotoğraflarını da çektiğim için yazmamazlık edemedim

Erişte için hazırlanan hamurun küçük bir kısmıyla yapıldı. Erişteden daha ince açılması gerekiyor kalınlık 1 mm. gibi...

Name:  gy-1.jpg
Views: 1949
Size:  20.4 KB

Güneşin etkili olduğu bir günde yapmak gerekiyor. Temiz bir bezin üzerinde doğrudan güneşin altına koyuyorsunuz.

Name:  gy-2.jpg
Views: 1947
Size:  22.7 KB

Birkaç saat içinde parçalanarak kuruyor.

Name:  gy-3.jpg
Views: 1897
Size:  21.1 KB

Name:  gy-4.jpg
Views: 2044
Size:  27.9 KB

Name:  gy-5.jpg
Views: 2127
Size:  21.2 KB

Tercihan bez bir torba içinde saklanabilir. İstediğiniz büyüklükte ufalayarak çorbalarda ve kavurarak pilav içinde kullanabilirsiniz.

Teşekkürler annecim

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024