agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni47Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 28-07-2006, 14:02   #11
Ağaç Dostu
 
eskimo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-06-2005
Şehir: Didim
Mesajlar: 741
Galeri: 24
KAHVALTILIK SOS:
dometesler rendeleniyor,
kırmızı biberler rondodan geçiriliyor,
patlıcanlarda soyulup küçük küçük doğranıp
tuzu eklenerek
hepsi bir tencerede, kısık ateşte uzun süre pişiriliyor.
kavanoza konup buzdolabında saklanıyor.
lezzetli bir sos.

DOMATES SUYU TURŞUSU:
domatesler rendelenip suyu süzgeçten geçiriliyor
bir kapta ayıklanmış sarımsakları(doğramadan)
ve dometesleri kaya tuzu ile karıştırıp kavanozlara dolduruluyor.
turşu olarak yeniyor.
not:bu karışıma dometes ilacı denen bir şeyde katıyorlar(strik asit sanırım)
ama annem bu ilacı katmadan yapardı.

MENEMEN HARCI:
sivri biberler yağda kavrulup
üzerine doğranmış domates eklenir piştikten sonra
sıcakken kapağı sıkıca kapanır.
kışın menemen yapmak için kullanılır
not:biraz turşu kokuyor **** bana öyle geliyor.

eskimo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025