Yazın ortasını geçtik. Eli kulağındadır, yakında kış gelir. Yumurta domatesin çıkmasıyla, kış hazırlıklarına başladım.
Pazardan almış olduğum yumurta domatesleri kurumaları için güneşe bıraktım. Bu sıcaklarda kısa sürede kuruyacağa benzer.
Ben daha önceleri kuruttuğum domateslerin rengini hiç beğenmezdim, kahverengiye çalardı. Geçen yıl, annemin komşusu olan Adana'lı bir hanımdan bir püf noktası öğrendim.
Domatesleri istediğiniz büyüklükte kestikten ve tuzladıktan sonra sıcak fırında 3-4 dakika bekletip ardından güneşte kurumaya bırakıyorsunuz. Geçen yıl uyguladım, sonuç gayet iyi idi. Rengi tam kırmızı, ekşiliği gayet iyi idi.
Kuru domatesin yemeklerin dışında bir kullanımı da, sıcak suda biraz bekletip açılmalarını sağladıktan sonra, zeytinyağ, nar ekşisi(veya isteğe göre limon, sirke) ve olmazsa olmaz sarımsak üçlüsünde meze olarak veya sabah kahvaltılarında çeşit olarak yemektir. Sarımsak kokmak istemeyenler için artık her türlü koku giderici var nasılsa

.