agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni47Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 29-07-2007, 12:10   #11
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,917
Galeri: 215
Yazın ortasını geçtik. Eli kulağındadır, yakında kış gelir. Yumurta domatesin çıkmasıyla, kış hazırlıklarına başladım.

Pazardan almış olduğum yumurta domatesleri kurumaları için güneşe bıraktım. Bu sıcaklarda kısa sürede kuruyacağa benzer.

Ben daha önceleri kuruttuğum domateslerin rengini hiç beğenmezdim, kahverengiye çalardı. Geçen yıl, annemin komşusu olan Adana'lı bir hanımdan bir püf noktası öğrendim. Domatesleri istediğiniz büyüklükte kestikten ve tuzladıktan sonra sıcak fırında 3-4 dakika bekletip ardından güneşte kurumaya bırakıyorsunuz. Geçen yıl uyguladım, sonuç gayet iyi idi. Rengi tam kırmızı, ekşiliği gayet iyi idi.

Kuru domatesin yemeklerin dışında bir kullanımı da, sıcak suda biraz bekletip açılmalarını sağladıktan sonra, zeytinyağ, nar ekşisi(veya isteğe göre limon, sirke) ve olmazsa olmaz sarımsak üçlüsünde meze olarak veya sabah kahvaltılarında çeşit olarak yemektir. Sarımsak kokmak istemeyenler için artık her türlü koku giderici var nasılsa .


Düzenleyen nevsune : 29-07-2007 saat 16:04 Neden: ilave
nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025