![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
|
Domatesli-Acı Biberli-Salatalıklı Turşu-sos
Domatesleri ikiye bölüp rendeleyin, çekirdeklerini ince bir elekten geçirip ayırırsanız daha iyi olur. Sonra küçük (atom) acı biber ve minik salatalıklar (adını hatırlayamadım) ekleyin. Sirke **** üzüm suyu ekleyin. Tuz ve Sarmısak katın. Çok az miktarda da sıvı yağ ekleyin. Domatesin suyu olduğu için su eklemeye gerek yok. İçindeki malzemelerin oranını siz hangisini daha çok seviyorsanız ona göre ayarlayabilir veya biber-salatalık ikilsinden birini **** hiç birini katmayabilirsiniz. 15-20 gün sonra (Ortamın ısısına bağlı) Turşu-sos tadında bir yiyecek elde edeceksiniz. Düzenleyen erkolgencer : 27-07-2006 saat 12:05 Neden: başlık silme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2005
Mesajlar: 517
|
sevgili eski kayınvalidem (SEK) -ondan zaman zaman bahsedeceğim için bu kısaltmayı kullanacağım artık. gerçi SEK beni daha da kısaltır ve sadece o derdi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-05-2006
Mesajlar: 84
|
Turşu-Sos
Çok güzel bir konu açılmış, ben de yemiştim tadını tarif edemem, yalnız sanırım kornişon salatalık demek istediniz onun yerine küçük lahana parçaları vardı. Ben de tarifini arayıp duruyordum. Tarifini biraz daha ayrıntılı yazabilir misiniz? Birkaç ölçü olsa elimizde daha kolay yaparız diyelim ki bir litrelik bir kavanoz için ne kadar malzeme, sirke, yağ vb gerekir.Selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|