agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni47Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-07-2006, 12:04   #1
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 03-09-2005
Şehir: Amasya
Mesajlar: 50
Galeri: 36
Domatesli-Acı Biberli-Salatalıklı Turşu-sos

Domatesleri ikiye bölüp rendeleyin, çekirdeklerini ince bir elekten geçirip ayırırsanız daha iyi olur. Sonra küçük (atom) acı biber ve minik salatalıklar (adını hatırlayamadım) ekleyin. Sirke **** üzüm suyu ekleyin. Tuz ve Sarmısak katın. Çok az miktarda da sıvı yağ ekleyin. Domatesin suyu olduğu için su eklemeye gerek yok. İçindeki malzemelerin oranını siz hangisini daha çok seviyorsanız ona göre ayarlayabilir veya biber-salatalık ikilsinden birini **** hiç birini katmayabilirsiniz. 15-20 gün sonra (Ortamın ısısına bağlı) Turşu-sos tadında bir yiyecek elde edeceksiniz.


Düzenleyen erkolgencer : 27-07-2006 saat 12:05 Neden: başlık silme
erkolgencer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-08-2006, 14:10   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-04-2005
Mesajlar: 517
sevgili eski kayınvalidem (SEK) -ondan zaman zaman bahsedeceğim için bu kısaltmayı kullanacağım artık. gerçi SEK beni daha da kısaltır ve sadece o derdi- benzerini farklı bir yöntemle yapardı. kaynattıktan sonra hemen kavanoza koyar, üzerine biraz zeytinyağı ekler, ağzını sıkıca kapatır ve kavanozu suyun içinde soğuyana kadar bekletirdi. oda sıcaklığında hiç bozulmadan 7 ay bile kalırdı. buzdolabında ise bir yıl kullanırdık. eski işyerimde bunları bolca tükettim. SEK bir sene daha yaptıktan sonra bu işten vazgeçti

cemada Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2006, 13:44   #3
Ağaçsever
 
Ful Sokağı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2006
Mesajlar: 84
Turşu-Sos

Çok güzel bir konu açılmış, ben de yemiştim tadını tarif edemem, yalnız sanırım kornişon salatalık demek istediniz onun yerine küçük lahana parçaları vardı. Ben de tarifini arayıp duruyordum. Tarifini biraz daha ayrıntılı yazabilir misiniz? Birkaç ölçü olsa elimizde daha kolay yaparız diyelim ki bir litrelik bir kavanoz için ne kadar malzeme, sirke, yağ vb gerekir.Selamlar

Ful Sokağı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025