agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni47Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 30-08-2008, 11:37   #11
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
Güneş salçasını (domates) üçüncü denememde başardım. Oldukça sık karıştırdım, üst yüzeyin kurumasına izin vermedim; istediğim kıvama gelince steril edilmiş kavonozlara doldurdum.

Domates, biber karışık salçayı kaynatarak yapardım, bu sene ilk defa biber salçasını güneşte yaptım sayılır. Kapya biberi (üçgen kırmızı biber) ikiye bölüp tohumunu çıkardım , kırmızı küçük acı biberlerin sap ve kapak kısımların kopardım. Biberleri büyükçe bir tencereye koyarak, bir çay bardağına yakın suyla kapya biberlerinin kabukları soyulacak duruma gelinceye kadar tencerede haşladım. Kapya biberlerin kabuklarını ayıkladım, rondodan geçirdim, tuz koydum, 3 gün güneşde bıraktım (domatesdeki gibi üst yüzeyin kurumasına izin vermedim, sık karıştırdım.) Steril edilmiş kavonozlara doldurdum.


Düzenleyen üzüm : 30-08-2008 saat 13:17 Neden: ilave
üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025