![]() |
|
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-05-2019
Şehir: ankara
Mesajlar: 10
|
ayaş domatesi kurusu
merhabalar , genelde az sulu , bol etli , kara denizde anarşist tabir edilen salçalıkta kullanılan domates yerine tam tersi ; bol sulu , ekşili , ince kabuklu ayaş domatesini kuruttum.ilk seferde oldu. sadece tüm domatesleri 4 **** büyüklüğüne göre 5- 6 parçaya bölüp bolca tuzladım iri tuzla . balkon küçük olduğundan ara ara fırında + 30 +50 derece fanlı olarak kurutarak süreci kısalttım. 4 - 5 parti , 60 kilo domatesi her seferde 10 kiloluk partilerle tuzlayıp bitirdim. 10 kiloda bir kilo kalıyor kabaca. bakalım mevsim tadını verecek mi kışın . |
![]() |
![]() ![]() |
|
|