agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni233Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 15-09-2008, 14:27   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI Mesajı Göster
Rahmetli nenemin, kocaman, disi kara ici bakir(kalayli) bir kazani vardi. atesi yakar uc ayak uzerine kazani oturtur, haftalarca eksittigi yogurt ve bulguru
kazana ekler, cali cirpi ile yanan hafif ateste karistira, karistira pisirirdi.

Tarana(tarhana) pistikten sonra, buyukler avuc icinde onu parmak uzunlugunda kesip, selelere siralarken biz kucukler de o taranayi cimcikleyip yemeyi cok seviyorduk.

Taranalar(tarhanalar) selelere dizildikten sonra duz dam uzerine, gunes altinda kurumaya birakiliyordu. Kuruduktan sonra da bez torbalara konup kis icin saklaniyordu.
Kis aylarinin en guzel corbalarindan biridir kavrulmus hellimli tarana(tarhana) corbasi.

Sergul hanim teskkurler, beni yine yillar oncesine goturdunuz.
Tarana(tarhana) corbaniz hellimli olacaksa ben de buyuk bir tahta kasikla gelirim
K. Kibris sayfasindan bir eklenti.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025