agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni1446Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 04-01-2011, 15:46   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-12-2008
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 182
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Hurma kurutmayı, bahçedeki ağacın 200 kilo meyvesini ne yapacağız diye düşünürken, günlerce süren tırmalama sonunda Japonlardan öğrendik. Maalesef Trabzondan veya Trabzonluılardan değil. Güzel ülkemin hiç bir yerinde, hiç bir kaynağında böyle bir bilgi yok.

Bilgi fakiriyiz milletçe. Biliyorsak da saklarız, paylaşmayız. Onun için de bir arpa boyu yol gidemiyoruz. Bu belki ufak bir örnek, sadece bir sembol olabilir. Ama, maalesef durum bu.

Hurma kurutmayı becerip, bir de fazladan bunu paylaşınca, Trabzondan bir okurumuz, o bölgede de kurutulduğunu yazmıştı da anlamıştık oralarda da kurutulduğunu. Ancak kurutma yöntemleri tamamen farklıydı. Soymadan dörde bölüyorlar ve öyle kurutuyorlarmış.

Şimdilerde bizim usul (Japon usulu) kurutuluyorsa bunun buralardan öğrenilmiş olması kuvvetle muhtemel. Hele ki, bu sene bizim köyde hemen her balkonda hurma dizilerini gördükten sonra
Sayın MeyveliTepe,Kocaeli'nde korogaki(Hurma kurutma) denemeniz oldu mu?Bilgilendirirseniz sevinirim.

adavci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025