agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni1446Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 01-11-2010, 10:09   #11
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 03-06-2010
Şehir: Ordu
Mesajlar: 55
Bizim buralarda hurmalar sarardı ama tam olgunlaşmadı.

Kurutmayı bir deneyeyim dedim.

Tarifteki gibi kabuklarını soydum sıcak suya daldırdım.

Havalar güzeldi önceleri. balkona astım. dışı kabuk bağladı biraz.

Bir hafta sonra yağmur başladı. içeri aldım. kaloriferin üstüne astım.

ikinci günü üzerinde küfler oluştu.

baktım ki çürüyecek. bende koparıp tadına bakayım dedim.

sapının meyveye bağlandığı o damarsız kısım çürümeye başlamıştı.

o kısmı attıktan sonra içini yedim. çok ama çok güzeldi. şekerlenmiş ve iyice olgunaşmıştı.

sanırım bu hurmayı kurutma için soğuk ve kuru hava yani ayaz gerekli.

onun haricinde ne olursa olsun küflenecekler gibi.

benim tavsiyem tam kurumasını beklemeden suyu çekilip rengi kiremit rengine dönünce alıp afiyetle yemek. o zaman çok lezzetli oluyor.


Düzenleyen Vonalı : 01-11-2010 saat 10:11 Neden: fazla yazılan kelime
Vonalı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025