![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-07-2007
Şehir: Yerdeniz
Mesajlar: 186
|
Hurmalarım kurudu galiba makinam Ankara'da olduğu için fotograflarını çekemiyorum ancak anlatabilirim. Bazılarını sıcak suda çok tutmuş olmamdan sanırım diğerlerine göre daha koyu renk oldular. ben de bu koyulardan başladım yemeye. Her gün bir iki derken bir kaç tanesinin iyice kuruduğunu görmek nasip olacak. Araya bayram girip de Ankara'ya gitmiş olmasam onlar da kalmazdı ya... Dışları iyice kurudu. Hafif donuk bir turuncu oldular. İyice buruştular. Isırınca içleri yumuşacık. içleri balla mı desem, katı pekmezle mi gibi desem, dolu dolu ve hamur yumuaşlığında, tupturuncu. Hiç bir şeye benzemiyor, ne incire ne üzüme, bilemedim. MArmelat dolu içleri sanki. Bu haliyle saklarsam küflenebilir, çok dayanmaz gibi geldi bana. Korkuyorum bozulacak diye o yüzden bozulmadan yiyeyim diyorum Yoksa ben yemek için bahane mi arıyorum Nasıl saklamalıyız? Sanki kuru incirin içi bundan daha mı kuru? Değil. Acaba bu haliyle saklanabilir mi? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-04-2009
Şehir: kdz.Ereğli
Mesajlar: 464
|
Merhaba Sn Tenar Sanırım bu konuya en sağlıklı cevabı Sn Meyvelitepe verebilir.Bu işi içimizde en profosyonel yapan kişi. |
|
|
|
|
|
#3 | |||
|
Ağaç Dostu
|
Yazılarınızdan ufak bir kolaj yaptım. ![]() Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
![]() |
|||
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgil limon, Meyvelitepe, ben, daha başka arkadaşlar varmı bilmiyorum ama aynı sizler gibi hurmayı hiç sevmezdim, sevmediğimdem dolayı fidanını dahi ekmedim, bu kurutmayı öğrendikten sonra hemen fidanını alıp ektim, umarım sizlerde benim gibi yaparsınız. Daha sonra ben niye şimdiye kadar ekmemişim diye üzülmezsiniz. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|