agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni1446Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-12-2009, 23:43   #1
Ağaç Dostu
 
tenar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-07-2007
Şehir: Yerdeniz
Mesajlar: 186
Hurmalarım kurudu galiba

makinam Ankara'da olduğu için fotograflarını çekemiyorum ancak anlatabilirim. Bazılarını sıcak suda çok tutmuş olmamdan sanırım diğerlerine göre daha koyu renk oldular. ben de bu koyulardan başladım yemeye. Her gün bir iki derken bir kaç tanesinin iyice kuruduğunu görmek nasip olacak. Araya bayram girip de Ankara'ya gitmiş olmasam onlar da kalmazdı ya...

Dışları iyice kurudu. Hafif donuk bir turuncu oldular. İyice buruştular. Isırınca içleri yumuşacık. içleri balla mı desem, katı pekmezle mi gibi desem, dolu dolu ve hamur yumuaşlığında, tupturuncu. Hiç bir şeye benzemiyor, ne incire ne üzüme, bilemedim. MArmelat dolu içleri sanki.

Bu haliyle saklarsam küflenebilir, çok dayanmaz gibi geldi bana. Korkuyorum bozulacak diye o yüzden bozulmadan yiyeyim diyorum Yoksa ben yemek için bahane mi arıyorum Nasıl saklamalıyız? Sanki kuru incirin içi bundan daha mı kuru? Değil. Acaba bu haliyle saklanabilir mi?

tenar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2009, 23:48   #2
Ağaç Dostu
 
akcan67's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-04-2009
Şehir: kdz.Ereğli
Mesajlar: 464
Merhaba Sn Tenar

Sanırım bu konuya en sağlıklı cevabı Sn Meyvelitepe verebilir.Bu işi içimizde en profosyonel yapan kişi.

akcan67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2009, 15:12   #3
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Yazılarınızdan ufak bir kolaj yaptım.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tenar Mesajı Göster
Hurmalarım kurudu galiba
Dışları iyice kurudu. Hafif donuk bir turuncu oldular. İyice buruştular. Isırınca içleri yumuşacık. içleri balla mı desem, katı pekmezle mi gibi desem, dolu dolu ve hamur yumuaşlığında, tupturuncu. Hiç bir şeye benzemiyor, ne incire ne üzüme, bilemedim. MArmelat dolu içleri sanki.

Bu haliyle saklarsam küflenebilir, çok dayanmaz gibi geldi bana. Korkuyorum bozulacak diye o yüzden bozulmadan yiyeyim diyorum Yoksa ben yemek için bahane mi arıyorum Nasıl saklamalıyız? Sanki kuru incirin içi bundan daha mı kuru? Değil. Acaba bu haliyle saklanabilir mi?
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Sn.Tenar, saklamaya gönlünüz yok anlaşılan
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sizler de amma ballandıra ballandıra anlatıyorsunuz, hele Lilium, bu saatte bile yazını okuyunca kahkahayı bastım.
Sen de sevgili tenar da yemek için bahane arıyorsunuz galiba.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Hurmalar beyazlamadan bitiyorsa, beyazladığı zaman tadına doyum olmaz demek ki?
Hurmayı hiç sevmediğim halde, bu konu başlığına uğramadan edemiyorum. Yazılarınızı okumak çok keyif veriyor bana. Hele kurutmadaki herkesin kendine has yöntemleri... Ne kadar küçük şeyler bizleri mutlu etmeye yetiyor, ne güzel... Mutluluğunuz daim olsun...

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2009, 16:04   #4
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster

Hurmayı hiç sevmediğim halde,
Sevgil limon,
Meyvelitepe, ben, daha başka arkadaşlar varmı bilmiyorum ama aynı sizler gibi hurmayı hiç sevmezdim, sevmediğimdem dolayı fidanını dahi ekmedim, bu kurutmayı öğrendikten sonra hemen fidanını alıp ektim, umarım sizlerde benim gibi yaparsınız.
Daha sonra ben niye şimdiye kadar ekmemişim diye üzülmezsiniz.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025