agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni1446Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 12-12-2009, 13:43   #11
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,026
Klimanın ağzında kuruması gayet normal. Çok da güzel kurur. Zira klima sıcak veya soğuk hava verirken havadaki nemi alarak veriyor. Dolayısıyla mükemmel bir nem transferi ortamı sağlıyor.

Bu sebeple hep doğrudan rüzgar alan yerlere asılmasını tavsiye ettim. Hava akımındaki nem miktarı durağan atmosferdekinden daha azdır. Sürekli yer değiştiren hava hurmadaki nemin bir kısmını alarak yoluna devam eder.

Artık kuruyan kurumayan belli olduğuna göre bundan sonuçlar çıkarabiliriz.

Bizim bahçemiz 300mt rakımda. Hurmaların asılı olduğu sundurma her yönden rüzgar alır. Bize topu topu bir kilometre uzakta ama deniz seviyesinde olan bir kaç arkadaşın hurmalarında da küflenme emareleri göründü. Sebebi basit. Deniz seviyesinde havanın rutubeti fazla. 300mt rakımda deniz seviyesinin rutubeti yok. Sis bile en fazla bizim bahçenin alt sınırına geliyor. Bazen bir bulutun tüm körfezi kapladığı durumda bulutun üzerinden bakıyoruz. Daha önemlisi, düşük nemli üst rüzgarları alıyor. Bu sebeple en küçük bir küflenme emaresi bile olmadı.

Basık olmayan, deniz seviyesinden yüksek, nisbeten kuru iklimli yerlerde iyi hava akımına da tabii olduğu durumda hiç bir küflenme problemi olmayacaktır.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025