05-01-2011, 08:17 | #481 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Lilium, (aslında hocam demeliyim, sizden de çok şey öğreniyorum) Cevizleri bir arkadaşımdan satın aldım. Bu yıl Aydın çok sıcak oldu. Bu cevizlerin olduğu yer yaylada olmasına rağmen dediğiniz yanıklık olmuştur, zaten doğru dürüst incir bile elde edemedi üreticiler, ama ben ona bir görüşmemizde kaolin kilinin söz edildiği mesajları gösterir, ağaçlarını güneş yanıklığına karşı korunması için tedbir almasını söylerim. Teşekkürler ilginize. |
09-01-2011, 16:54 | #483 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
Şehir: İstanbul.
Mesajlar: 5,388
|
Bugün tadına bakma şansına ulaştım gerçeten çok lezzetli oluyormuş |
09-01-2011, 17:17 | #485 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
Şehir: İstanbul.
Mesajlar: 5,388
|
Doğrudur Acemifüsun ben tazesini bile çok severim kurutulmuşunun satıldığını sanmıyor öyle olunca benim de bulabilmem imkansız dı ama çok isteyince oluyormuş Güler abla sağolsun bugün toplantıya getirmişti muhteşem miş gerçekten. Size de afiyet olsun |
09-01-2011, 20:58 | #486 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
|
Seneye Etna eteklerindeki balkon ve sundurmalarda dizi dizi asılı hurmaları duyarsak hoş olacak |
11-01-2011, 23:55 | #487 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-01-2011
Şehir: ISPARTA
Mesajlar: 2
|
Kurutma işlemi bilgi eksikliği problemi
Ticari olarak ülkemizde endüstriyel kurutma makinesi sektörüne hizmet veren birisi olarak, bu konuya yorum yapanlara teşekkür ediyorum. Ülkemizde bir çok ürün taze olarak yeteri kadar tüketilemediği için değerlendirilemiyor ve işin olumsuz tarafı insanlar bu ürünleri kurutarak değerlendirmek isteseler bile nasıl yapacaklarını bilmiyorlar. Kurutma işini iki yöntemle yapabiliriz. Birincisi makine ile endüstriyel kurutma ve ikincisi doğal kurutma, Biz makine ile endüstriyel kurutma konusunda insanları bilinçlendirmek ve ülkeye katkı sağlamak için senelerdir bu sektöre emek veriyoruz ama tabi heryere bir kurutma makinesi koymak mümkün olmuyor. Bu sebeple, bize doğal kurutma hakkında insanlara ulaştırabileceğimiz yararlı bilgileri gönderebilirseniz (Aşağıda iletişim adresimizi bulabilirsiniz) bu konudaki bilgi eksikliğini gidermek için sizinde katkınız olmuş olacaktır. EKSİS Makina Gıda Ltd. Şti. Mail: info@kurutma.net Web:www.kurutma.net Göndereceğiniz bilgileri derleyip sitemizde doğal kurutma teknikleri altında birleştirmek niyetimiz vardır. |
12-01-2011, 00:12 | #488 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
|
Bu benzeri başlıkları başından itibaren okursanız istediğiniz her türlü bilgiyi bulursunuz. |
13-01-2011, 09:19 | #490 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-05-2009
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 72
|
Değerli arkadaşlar... Bu yaz ilk defa olarak bende Trabzon hurmasını kurutarak tadanlar grubuna katıldım. Trabzon'da yaşayan birirsi olarak Trabzon hurmasını sonbaharda sadece doğal haliyle, çikolatalı olanı ve yumuşak kaşıkla yeneni, tüketirdik. ancak bu yaz ziraat mühendisi bir akrabamın tavsiyesi ile ilk defa 40 adet hurmayı kuruttum. Acemice de olsa nefis bir tadla karşılaştık. Gerçekten çok lezizdi. bahçeden topladığım hurmaların kabuklarını soydum, ve iplere asarak çatıda kurumaya bıraktım. ancak şimdi düşünüyorumda burdan öğrendiğim kadarıyla sıcak işlem de uygulanması gerekirmiş. ki farkkettim ki benim hurmalarımın içi tam anlamıyla kup kuru olmamıştı. ama asla küf olmadı, hatta en büyük korkum olan sineklenme olayına da rastlamadım. seneye daha çok miktarda ve biraz daha tecrübeli olarak Trabzon hurmalarını değerlendirmeyi düşünüyorum... saygılarımla |
13-01-2011, 14:22 | #491 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-07-2007
Şehir: Yerdeniz
Mesajlar: 186
|
Alıntı:
Kurutabildiklerim çok çok güzel oldu, bitmesin diye yiyemiyorum bile, işte o kadar güzel oldu. Ancak herkese bilgi olsun diye özellikle yazdım, bu meyve de kurtlanıyor. Hatta öyle oluyor ki kurtlar meyvenin ekşimesine, hatta astığım saplarından çürüyerek düşmesine neden oluyordu. Kabuk soymanın kolayı konusunda yazanlara da teşekkür ederim. Ben de soyacaklar ve küçük büyük tüm bıçakları denedim ancak, bir oturuşta kilolarca yapmaya kalıkınca sanırım parmaklarımı fazla zorlamış olmalıyım. Ondan sonra en ufak zorlanmada parmağımda aynı ağrı oluyor. Bu da katlanmamız gereken ceremesi olmalı. Dikkat etmek lazım. Saygılar |
|
17-01-2011, 14:09 | #492 |
Ağaç Dostu
|
Belki kendim yaptığımdan benimkiler daha lezzetli gelmişti bana;=).Kg inin 7 lira olduğunu daha önce yazmıştım Bu hurmalardan 6 kg alarak Eskişehire kargoladım. Bu arada postahanede 3 adetını memurlara verdim. Onlarda görmemişler ve yiyince şaşırdılar ! |
17-01-2011, 18:49 | #494 |
Ağaç Dostu
|
Sayın kaptanzst, Bu mesajınız ile benim isteğim olan kurutulmuş hurmaların alındığını ve postalandığını öğrendim. Ayrıca fotoğraflarını eklemenizde oldukça iyi olmuş. Gelecek hurmaların ne şekilde olduğunu ve nereden alındığını görme imkanına sahip oldum böylece. Teşekkür ediyorum zahmetiniz ve ilginiz için. |
18-01-2011, 09:33 | #495 |
Ağaç Dostu
|
Afiyetle yiyin sayın Karaca. 3 Adet yedik hakkınızı helal edin. Kargoyu alınca havalandırın. Kuru ortamda biraz havalandırın. 1-2 gün sonrada bez torbada stok edin. Naylon poşete koymayın. Benimkileri böyle tükettim. |
18-01-2011, 09:46 | #496 |
Ağaç Dostu
|
Ne demek sayın kaptanzst, Helali hoş olsun. Siz hiç tanımadığınız benim isteğim üzerine kurutulmuş hurmaları alıp, gönderdiniz; o bana yeter. Site dostluğu, arkadaşlığı bu işte. Saklama konusundaki önerilerinizi de dikkate alacağım. Tekrar teşekkürler. |
26-01-2011, 22:49 | #498 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2010
Şehir: istanbul-kemaliye
Mesajlar: 1,281
|
Çok lezzetli ve değişik bir tada sahip. Güler hanımın sayesinde tadma imkanı buldum seneye bende deneyeceğim. |
14-02-2011, 22:47 | #499 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-06-2010
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 48
|
Arkadaşların anlatmasından öyle heveslendim ki denemek istedim.4-5 kilo kadar kuruttum. Gerçekten süper bir tat.Seneye daha çok kurutmak istiyorum. |
29-10-2011, 14:33 | #503 |
Ağaç Dostu
|
Beni bu askıların altında ayaklarımdan bağlayın. Teşekkürler KAPTANzst. Sevgili cemo, kurutma işlemi serin ve rutubetli havalarda epey zor, geçen gün sevgili kasap94 le görüşüp bu konu hakkında görüşlerimizi dile getirdik, çok güzel olur olarak da görüş birliğine vardık, sanırım uygulamalarını da paylaşacak. |
29-10-2011, 14:42 | #505 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sevgili lilium. Sizleri buradan takip edeceğim. İlk defa yapacağım için, yanlış yapmaktan endişe duydum. Kasap94 arkadaşımın paylaşımlarını da bekliyorum. Sağolsun Güler abla, yapılış aşamasını Sapanca toplasında anlattı. Ben zamanı kestiremedim. Zamanlamayı doğru uygularsam, olacak inşallah. |
29-10-2011, 15:25 | #506 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Havaların ılık ya da sıcakla birlikte rüzgar ve esintinin oldu günlerde kuruma daha güzel olacaktır diye düşünüyorum. Bu nemli havalarda kurumanın iyi olmayacağını düşünerek kasap 94le bir şeyler düşündük, bir ısıtıcı ve sirkülasyonu sağlayacak bir pervane bakalım ne kadar başarılı olacağız deneyip göreceğiz. |
|
|
|