agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni42Beğeniler
  • 2 Gönderen Lilium
  • 2 Gönderen kelebek çalısı
  • 2 Gönderen atamanciftligi
  • 3 Gönderen Lilium
  • 9 Gönderen pria
  • 7 Gönderen Emine Akman
  • 5 Gönderen Lilium
  • 1 Gönderen s.serdar
  • 1 Gönderen Lilium
  • 9 Gönderen pria
  • 1 Gönderen atamanciftligi

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 07-04-2015, 08:58   #14
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-03-2014
Şehir: kOCAELİ
Mesajlar: 8
Uzun süreden sonra tekrar merhaba,
Ceviz hasatında , Kabuk çatlamaya başladığı, cevizin kendini kabuktan bıraktığı andan sonra cevizi ne kadar hızlı bir şekilde alıp yıkar iseniz cevizin dış kabuğu daima o kadar beyaz kalır.

Cevizde yıkama kadar kurutmada çok önemlidir. Cevizde Kurutma kısa sürede yapılmaz ve istenilen şekilde muhafaza edilmez ise cevizde küflenme ve kararma ayrıca afratoksin oluşumunda kaçınılmaz hal alır.

Biz çiftliğimizde chandler ve fernor cinsi ceviz çeşidi yetiştiriyoruz. Yetiştirilen cevizler makine ile hasat edilmekte, toplanmakta ve en kısa sürede basınçlı su ile yıkanarak kurutulmaktadır. Bu süreç çok önemlidir. Bu süreç de yanlış uygulamalar yapılır ise 11 ay boyunca büyük titizlikle baktığınız ürünü 1 ayda kaybetme riskiniz kaçınılmazdır.

Bizler Çiftliğimizde Chandler ve fernor ceviz çişitlerinin fidanları ve meyvesi yetiştirmekteyiz. Chandler özellik olarak ince kabuklu içi ve dışı beyaz olan bir ceviz cinsidir. Yeni yeni Türkiye'nin bir çok yerinde artık bu ağaç çeşitlerini ve meyvesini görebilirsiniz.

Biliyorsunuz Cevizde ithalata zorunlu bir ülkeyiz. Mecbur kaldığımız İthalat da 12 ayda california'dan , 6 ay itibariyle Şili'den chandler cinsi cevizi yüklü tonajlarda getirmekteyiz. Yani içi ve dışı beyaz olan ince kabuklu chandler ceviz çeşidi piyasaya sunulmakta ve bir çok yerde lüx ceviz olarak satılmaktadır. Pazarda marketlerde ve kuruyemişlerde ve bir çok yerde iç ve kabuklu olarak görebilirsiniz. Diğer ithal ettiğimiz daha çok imalat da kullanılan kalın kabuklu ukranya, kırgız ve özbek cevizlerinide piyasada görebilirsiniz. Kalite ve iç oran olarak çok düşüktür.

Yanlız özellikle şunu belirtmek isterimki , bizim toprağımızda yetişen en bakımsız cevizin lezzetini, tadını dışardan ithal ettiğimiz hiç bir ceviz vermez.

Ceviz alırken özellikle ithal cevizlerde dışı beyaz olan cevizlerden uzak durmanızda fayda vardır. Bir önceki senelerden kalan ,Kabuğu siyahlaşan dışı kötü olan cevizler kükürte basılarak ve çamaşır suyu ile yıkanarak bir çok gıdada olduğu gibi cevizde de sağlığımız ile oynanmaktadır.

sedatkso beğendi.
atamanciftligi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025