View Single Post
Eski 07-07-2014, 01:15   #18
Lilium
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster

Ben bulabilince, yine aynı köylülerden kurtlu elma alırım..İçlerinden birkaçı kurtlu çıksada temizlersin, yersin..
Sayın pria, çok eski bir mesajımı hatırlattınız, aynı sizinkine benzer bir mesaj yazmıştım, tepki almıştım yahu sağlamı dururken kurt mu yedireceksin bizlere gibi bir şeydi.

Alıntı:
Sorabilir miyim neden? Kurtsuzu varken kurtlusunu yemek!
Çünkü aldığınız elmaların içinde kurtlu elma görebiliyorsanız bilin ki ya zehir verilmemiştir ya zehir verilse de iyi temas etmemiştir, yaprak arkasında dal arkasında kalmış dolayısıyla verilen zehir meyvaya çok etki etmemiş işlememiş, kurdu öldürememiş kurdu öldüremeyen zehir insan sağlığına da en az hasar verir.

Diğer bir husus ise meyvada ki al benidir, pazarda tezgahta en irisini seçmek iyi besini ya da seyreltilerek irileşmiş iri olanları seçmek tercih etmek herkesin tercihi olduğuna şüphem yok,
Fakat al beni kazandırılmak için verilen ilaçlara ne demeli bunu nasıl anlayacağız.

Geçen hafta tırakyadaydım bir zeytin üreticisiyle sohpedimiz oldu şu tarih itibarıyla 8 defa zehir verdiğini söyleyince tüylerim tiken tiken oldu, sordum niye 8 sefer, abi zehirlerin etkisini düşürdüler haşereyi öldürmüyor malımımı ziyan edicem veriyorum zehiri.
Buradan da aklıma şu geldi, hani bir ara devlet ilaç atma belgesi vermişti bazı çifçilere ve bende demiştim ki, bilgilendirilmeden eğitimini vermeden bu iş olmaz, tamamıyla rant al parayı ver belgeyi, bu belgelerin ne işe yaradığını açıklayacak olan var mı?

Konuyu da başka yerlere götürmek istemiyorum konumuz ceviz biz yine oraya dönelim.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön