View Single Post
Eski 06-07-2014, 12:47   #14
Lilium
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi atamanciftligi Mesajı Göster
Alıntı:
Çiftliğimizde ince kabuklu elle kırılabilen içi beyaz dışı beyaz ceviz üretiyoruz.
Sayın atamanciftligi, sitemize hoş geldiniz çifliğinizin büyüklüğünü duymuştum gelip dolaşmak nasip olmadı inşallah oda olur bir gün.
Mesajınızın içinde gecen içi beyaz dışı beyaz ceviz, İçi beyaz olanını az çok biliyoruz fakat dışı beyaz olanını ilk defa duyuyorum, yeni bir cinsmidir açaba?

Alıntı:
Ve cevizlerimiz kesinlikle kabuk soyma makinesinden sonra tazzikli su ile yıkanıyor.
Ceviz soyma makinasında soyulma esnasında soyulma işlemine yardımcı olsun diye nispeden de olsa yıkanıyor zaten tekrar tazzikli suyla yıkanmasının yararını anlayamadım doğrusu.

Alıntı:
Ve dışarıdan gelen özellikle amerikan chandleri tad olarak kesinlikle yenilecek bir ceviz değildir. Her zaman için yerli cevizden şaşmayın derim.
Bu cümlelerinizede açıklık getirirseniz sevinirim bu cins aynı cinsse yani chandler cinsiyse amerikanda başka türkiyede başkamı oluyor kafam karıştı doğrusu, en son şu aklıma gelebiliyor amerikadaki topraklar tuzlu bizim topraklar şekerli mi ? neden farklı yenecek bir ceviz değildir doğrusu merak ettik.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön